Bakır fiyatları, sıkı arz ve talep beklentileri ile tüm zamanların rekorunu kırdı

LME'de bakır fiyatları, sıkı arz ve talep beklentileri ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Bakır fiyatları, sıkı arz ve talep beklentileri ile tüm zamanların rekorunu kırdı

Londra'da bakır fiyatları, sıkı tedarik görünümü ve küresel ekonomik toparlanma nedeniyle güçlü talep umudu ve yeni enerji sektörünün güveni artırmasının desteği ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır, TSİ 08.03'te yüzde 1,2 artarak 10.209 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat, erken saatlerde 10.232 dolar/tona çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Kontrat, geçen yılın mart ayından beri yüzde 133 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda haziran vadeli bakır yüzde 2,3 artarak 74.630 yuan/tona (11.556 dolar) çıktı ve Mayıs 2006'dan beri en yüksek seviyesini gördü. Aynı zamanda 76.160 yuan zirve noktasından yüzde 2 daha düşük olarak kayda geçti.

Analistler, kısa vadede fiyatların kolayca yükselmesinin devam etmesini beklediklerini ifade etti. Tek endişenin Çin'de fiziki alımların eksikliği olduğunu belirten analistler ancak tüketicilerin daha yüksek fiyatlara alıştıkça, yakında bu yüksek maliyetleri son müşterilerine aktarmak zorunda kalacaklarını ifade ediyor.

Etiketler