Litresi 30 TL'ye gelmişti! Motorine dev indirim

Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişim akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Motorine geçtiğimiz günlerde zam gelmesinin ardından indirim geleceği açıklandı.

Litresi 30 TL'ye gelmişti! Motorine dev indirim

Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişim akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Özellikle dövizde yaşanan değişimler de benzin ve motorin fiyatlarını da etkilemektedir. Vatandaşlar araştırma yaparken motorin fiyatlarına indirim yapılacağı duyuruldu. Edinilen son bilgilere göre motorine 13 Ekim tarihinden itibaren 2,13 TL indirim geleceği duyuruldu.

Bildiğiniz gibi motorine geçen hafta önce 1,10 TL, sonra 1,38 TL, 1,53 TL ve 1,39 TL zam gelmişti. Böylece motorin son bir haftada 5,40 TL zamlanmıştı. Fakat bugün gelen bilgiye göre motorine 2,13 TL indirim geleceği duyuruldu.

Motorinin litre fiyatı gelecek indirimle beraber Ankara’da 26,50 TL, İstanbul’da 26,39 TL, İzmir’de ise 26,54 TL’ye düşecek.

Petrolde geri çekilme yaşanıyor!

Akaryakıt fiyatları

Rusya ve Suudi Arabistan’ın en başta yer aldığı OPEC+ ülkelerinin fiyatı desteklemek adına günlük 2 milyon varillik üretim kesintisi yapacağını duyurmasının ardından petrol sert yükselmişti. Hal böyle olunca brent Petrol fiyatı geçen hafta yaklaşık olarak 10 dolarlık artış göstererek 98 dolar olmuştu. Fakat kötüleşen küresel ekonomik görünümün petrol fiyatlarını düşüreceği sebebiyle petrol fiyatları kısmen geri çekilmişken fiyatlarda artış olmuştu. Fakat bugün fiyatlarda artış hız kesti ve indirim haberleri gelmeye başladı.