14 Ekim’den itibaren geçerli! Kilosu %13,3 zamlandı!

14 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla o ürünün kilosuna %13,3 oranında zam geldi.

14 Ekim’den itibaren geçerli! Kilosu %13,3 zamlandı!

Ulusal Süt Konseyi tarafından çiğ süt ile ilgili zam açıklaması yapıldı. Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan açıklamada çiğ sütte tavsiye edilen satış fiyatının %13,3 oranında zamlanacağını duyurarak satış fiyatını 7,5 TL’den 8,5 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanana göre çiğ süt destek priminin 2,5 kat arttığı belirtildi. Kirişçi tarafından: “Ekim, kasım ve aralık dönemi için litre başına 50 kuruş çiğ süt destek primi ödenecek. Böylece üreticimizin eline çiğ süt destekleme primi ile beraber litre başına en az 9 TL geçecek” denildi.

14 Ekim’den itibaren geçerli!

Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan duyuruda: “14 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir” denildi.

14 Ekim’den itibaren geçerli! Kilosu %13,3 zamlandı! - Resim : 1

Üretim maliyetin altında!

Ulusal Süt Konseyi tarafından en son 1 Ekim tarihinde süt fiyatları 7,50 TL’yi geçecek şekilde sabit kalmıştı. Bugün yapılan duyuru kapsamında çiğ süte 10 günde ikinci zam geldi. Özellikle üretici tarafından yem gibi önemli girdilere sürekli gelen zamlar sebebiyle bir litre sütün maliyeti 10 TL’yi bulduğu ifade edildi. Fakat üretici çiğ süt fiyatlarının hala maliyeti karşılamadığını belirterek ineklerini kesime göndermeye devam ediyor.