Lite coin (LTC) nedir? Lite coinin geleceği nasıl?

Litecoin (LTC), eşler arası bir kripto para birimidir ve Bitcoin'den (BTC) sonra kripto alanındaki “en eski” paradır. Litecoin'in tasarımı Bitcoin'e çok benzer, fakat daha basit ve daha etkili bir BTC şekli olmaya çalışır. Özellikle işlem hızı açısından Litecoin, kendini Bitcoin'den ayırabilir.

Lite coin (LTC) nedir? Lite coinin geleceği nasıl?

Litecoin nedir?

Litecoin (LTC) bir altcoindir. Para birimi 2011 senesinde Bitcoin Fork olarak oluşturuldu. Blok süresi 2,5 dakikadır ve dolaşımdaki miktar 84 milyon LTC ile sınırlıdır. Litecoin, Bitcoin modelinde oluşturuldu, fakat BTC'nin tam tersine daha verimli ve daha kolay bir ağ mimarisine dayanıyor. Bu, işlemlerin işlem hızının etkin ve hızlı bir biçimde çalışmasını sağlar. Litecoin ayrıca kullanıcılarına anonimlik ve güvenlik sunmak istiyor ve yükseltme söz konusu olduğunda çok esnek. Bu sebeple Bitcoin'e eklenen işlevler genelde LTC'de değerlerini ispatlamıştır. Litecoin, kripto topluluğu tarafından genelde “dijital gümüş” olarak anılır. 

Litecoin (LTC) nasıl çalışır?

Litecoin bir açık kaynak sözleşmesi kullanır ve LTC göndermek ve almak için kullanılabilir. Protokol blok zinciri teknolojisine dayanmaktadır, merkezi olmayan ve şeffaftır: tüm işlemler Litecoin blok zincirinde görüntülenebilir. Ek olarak, Bitcoin (BTC) gibi Litecoin (LTC) de bir iş kanıtı konsensüs mekanizması kullanır.

Litecoin'i (LTC) kim icat etti?

Litecoin, Charlie Lee tarafından 7 Ekim 2011'de GitHub'da açık kaynaklı bir istemci aracılığı ile yayınlandı. Charlie Lee, daha sonra Coinbase'de mühendislik direktörü olarak görev alan eski bir Google çalışanıdır. Litecoin ağı 13 Ekim 2011'de yayına girerek onu Bitcoin'den sonraki ilk kripto para birimlerinden biri haline getirdi.

Litecoin neden icat edildi (LTC)?

Litecoin, bir kişinin Bitcoin'den faydalanmasına izin verirken hemde BTC'nin uzun işlem süreleri gibi bazı dezavantajlarını ele almak için icat edildi. Tıpkı Bitcoin gibi, Litecoin de bir idari otoritenin katılımı olmadan ağ katılımcıları arasında alınıp satılabilen merkezi olmayan bir para birimidir. Her şeyden önce Litecoin, daha hızlı ve daha hesaplı işlemleri mümkün kılmak istiyor.

Kaç Litecoin (LTC) var?

Bitcoin'de (BTC) olduğu gibi, Litecoin'de (LTC) maksimum madeni para miktarı da sınırlıdır. Toplamda, yaklaşık 70 milyonu halihazırda çıkarılmış olan maksimum 84 milyon LTC olacak.

LiteCoin kripto para

Bitcoin (BTC) ve Litecoin (LTC) arasındaki fark nedir?

Litecoin (LTC), Bitcoin'e (BTC) çok benzer, fakat yine de birkaç önemli fark var:

Litecoin ağı her 2.5 dakikada bir yeni bir bloğu işlemeyi hedeflerken, Bitcoin ağı blok başına 10 dakika sürer. Bu, Litecoin'in (LTC), işlemleri Bitcoin'den (BTC) çok daha hızlı onaylayabildiği manasına gelir.
Hem Bitcoin (BTC) hem de Litecoin (LTC) bir iş kanıtı konsensüs mekanizması kullanırken, LTC ayrı bir madencilik algoritması kullanır. Bu algoritmaya LTC için Scrypt ve Bitcoin için SHA-256 adı verilir. Scrypt ile, Litecoin Blockchain'in madencilere atadığı bilgi işlem görevleri, Bitcoin'e (BTC) göre daha az hesaplama yoğundur. Bu, Litecoin madenciliğine daha az kuvvetli donanımla katılmayı mümkün kılar. Ayrıca, LTC madencileri, Bitcoin madencilerinden büyük oranda daha az elektrik gerektirir.

Litecoin'in (LTC) artıları ve eksileri

*Hızlı işlemler

*Ekonomik madencilik

*Ucuz işlemler

*Bitcoin'den daha az merkezi olmayan

*Blok zincirine yönelik saldırılara karşı daha savunmasız

*Neredeyse hiç benzersiz satış noktası yok

Litecoin Yorum

Lite coin yükselen kanalın dibinden sarktıktan sonra haberin yapıldığı saatlerde yükselen kanalın dibi olan 162,8 dolar seviyesinde işlem görüyor. Piyasa analistleri LTC yorumlarını yaparken yükseliş senaryosu için öncelikli hedefi 179 dolar bölgesinin geçilmesi gerekiyor. Daha sonra ise kanal tepesi olarak 250 dolar olarak hedef gösteriliyor.

Lite Coin ve Binance 

Aralık 2017'de Binance listelemesi yapılan Lite Coin uzun bir süre piyasanın en değerli ilk 5 arasında yer almasına rağmen. 2019 yılında yaşadığı büyük düşüşle birlikte yerini kaybetti.

 296 Dolar bölgesinden serbest düşüşüne devam eden LTC'de ölü kedi sıçraması (DeatCaTCross) formasyonu gözlemlendiği düşünülüyor.

Litecoin Hedef Fiyat 2022

 Litecoin 2022 hedef fiyatı piyasa analistleri tarafından 2022 yılı içerisinde olası boğa senaryosu ile birlikte 600 dolar beklentisi olduğu dile getiriliyor. 

Litecoin Grafik ve Teknik İnceleme

Lite coin (LTC) nedir? Lite coinin geleceği nasıl? - Resim : 2

Litecoin grafiklerinde piyasa analistleri 103.8 doların en yakın destek olarak görüldüğü dile getirilirken en yakın direnç olarak 176,9 dolar üzerinde ise 22.4 dolar direnci bulunuyor.

Etiketler