Lagarde: Enflasyona yüzde 2'de istikrar kazandırmakta kararlıyız

ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun yüzde 2 hedefinde istikrara kavuşmasını sağlamaya kararlı oldukları mesajını verdi.

Lagarde: Enflasyona yüzde 2'de istikrar kazandırmakta kararlıyız

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun yüzde 2 hedefinde istikrara kavuşmasını sağlamaya kararlı olduklarını söyledi.

ECB Başkanı Christine Lagarde, Cuma günü Frankfurt Avrupa Bankacılık Kongresinde yaptığı konuşmada, ''Geçici ya da arz kaynaklı enflasyon şoklarıyla karşı karşıya kaldığımızda erken bir sıkılaştırmaya gitmemeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

Orta vadede enflasyon görünümünün salgın öncesine göre daha iyi olduğunu aktaran Lagarde, ''Yüksek enflasyonun bu aşamasını hafife almıyoruz. Fakat strateji gözden geçirmemizde, bugün karşılaştığımız duruma nasıl yaklaşacağımız konusunda anlaşmaya vardık.'' şeklinde konuştu.

Orta vadede enflasyonun yüzde 2 hedefinde istikrar elde etmesini sağlamaya kararlı olduklarını söyleyen Lagarde, ''Bugün enflasyon, salgının yarattığı istisnai şartlar tarafından büyük ölçüde yukarı itiliyor ve enflasyonun yakın vadede toparlanma hızını yavaşlatması olası. Bu sebeple para politikası bugün ortaya çıkan muhtemel istikrarsızlaştırıcı dinamiklere karşı tetikte olmalı, sabırlı ve ısrarcı kalmalıdır.'' dedi.

Etiketler