Kuzey Akım 2 İflas başvurusuna hazırlanıyor

Avrupa'ya doğalgaz ihracatını artırmak için Kuzey Akım 2 boru hattı projesini oluşturan şirket iflas başvurusuna hazırlandığı ortaya çıktı.

Kuzey Akım 2 İflas başvurusuna hazırlanıyor

Amerika Birleşik Devletlerinin yaptırım kapsamına aldığı ve kısa süre önce Almanya'nın askıya aldığı 11 milyar dolarlık Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesini oluşturan şirket iflas başvurusuna hazırlandığını açıkladı. 

Reuters tarafından açıklanan bilgiye göre 11 milyar dolarlık dev projeyi oluşturan aslen İsviçre Merkezli Kuzey Akım 2 şirketinin iflas başvurusu yapmayı düşündüğünü değerlendirdi. Rus doğalgaz tekesi Gazprom'un genelde hissesine sahip olduğu Kuzey Akım 2 şirketinde Shell, OMV, Engie, Winterchall gibi şirketler de ortaktı. 

55 Milyar Metreküp gaz taşıyacaktı

doğalgaz

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatını artırmak, Avrupa Birliği ile Rusya'nın yakınlaşmasını engellemek için Kuzey Akım 2 projesine karşıydı. Ukrayna'da transit ülke konumunu zayıflatacağı için de projeye karşı çıkan ülkeler arasında yer alıyordu. Yıllık 55 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan Kuzey Akım 1 hattına ikinci hattın eklenmesiyle beraber toplam kapasite 110 milyar metreküpe çıkacaktı. Fakat henüz net bir açıklama yok.