Küresel hisse senetleri için "ağırlık artır" pozisyonunu

Pimco, hisse senetleri için "ağırlık artır" pozisyonunu koruyor.

Küresel hisse senetleri için "ağırlık artır" pozisyonunu

Dünyanın en büyük tahvil fonlarından biri olan Pimco, 2021'de güçlü küresel toparlanma ile enflasyonda geçici artış bekliyor.

Kuruluşun değerlendirmesinde hızlanan aşılamalar, mali destekler ve devam eden gevşek para politikaları etkisi ile küresel ekonomide bu yıl güçlü toparlanma beklendiği vurgulandı.
Pimco, gelecek birkaç ay enflasyonda geçici artışlar yaşanacağını öngördü. Bununla birlikte bu yıl ve gelecek yıl enflasyonun merkez bankalarının beklentilerine yakın kalacağını tahmin etti. "Piyasa yakın vadede enflasyon risklerini izleyecektir" yorumu yaptı. Küresel ekonomide bu yıl yüzde 6 civarında büyüme bekleyen Pimco, hisse senetleri için ağırlık artır pozisyonunu koruduğunu belirtti. Tercihlerinin öncelikle ABD ve Asya hisseleri olduğunu aktardı.

Deliveroo hisseleri halka arz sonrasında yüzde 30 geriledi

Londra'da en çok beklenen halka arzlar arasında sayılan gıda  teslimat şirketi Deliveroo hisseleri halka arz sonra ilk işlem gününde yüzde 30 değer kaybetti.

Halka arzda hisse başına fiyatı 390 pens olan ve piyasa değeri 7,6 milyar sterlinle beklentilerin altında kalan şirketin hisseleri ilk işlem gününde 275 pens seviyesine indi.

Şirketin halka arz metodu büyük fonlar tarafından eliştirilmiş, ikili hisse yapısı nedeniyle birçok fon halka arz katılmama kararı almıştı.

EQT, Fransız laboratuvar şirketi Cerba HealthCare'yi satın almak için anlaşmaya yakın

Avrupanın önde gelen yatırım şirketlerinden EQT, Fransız laboratuvar şirketi Cerba HealthCare'yi İsviçre merkezli Partners Group'tan 4,5 milyar euro bedel ile satın almaya yakın.
Cerba HealthCare'nin ortakları arasında Kanada Kamu Sektörü Emeklilik Yatırım Kurulu da bulunuyor.

Etiketler