Kripto paraları hangi yaş grupları daha fazla tercih ediyor?

Uluslararası firma deVere Group tarafından yapılan anketin sonucunda, Y kuşağının yüzde 36’sının ve Z Kuşağının yüzde 51’inin maaşlarının yarısını fiyat yerine dijital varlıkları satın almaktan memnun olduğu sonucuna ulaşıldı.

Kripto paraları hangi yaş grupları daha fazla tercih ediyor?

Uluslararası finansal danışmanlık firması deVere Group kuşakların kripto paralara olan ilgisini araştırmak için çalışma gerçekleştirdi. Pek çok kişi 40 yaş altı kişiler arasında kripto paraların yaygın olduğu düşünülse de anket sonucundaki veriler dikkat çekti. Anket sonunda Y kuşağının yüzde 36'sının ve Z kuşağının yüzde 51'inin maaşlarının yarısını fiyat yerine dijital varlıkları satın almaktan memnun olduğu sonucuna varıldı.

Kripto piyasası genel olarak teknolojik bir devrim olarak kabul ediliyor. Elde edilen sonuçlara göre, bu yeniliği 40 yaşından küçük kişilerin daha fazla benimsediği ortaya çıkıyor. Bunun yanında, yakın tarihli bir deVere Group araştırması, 1980 ile 1996 yılları arasında doğanların üçte birinden fazlasının ve 1997 - 2012 yılları arasında doğanların yüzde 51'inin maaşlarının yarısıyla Bitcoin ve diğer kripto paraları almak istediğini gösterdi.

Şirketin CEO'su ve kurucusu Nigel Green, elde edilen sonuçların genç neslin teknolojiyle yetişmesinin önemli bir sebep olduğunu açıkladı.

Z kuşağı olarak anılan 1997 yılı sonrasında doğan neslin, parasal kurumların ve hükümetlerin kontrol altında olduğu geleneksel sistemde ziyade merkezi olmayan sistemleri tercih ettiğini sözlerine ekledi. Nigel Green, kripto paraların kaçınılmaz bir geleceği olduğunu düşünüyor.

Y kuşağı konusunda yapılan başka bir araştırmaya göre, bu tür milyonerlerin yüzde 47'si servetlerinin en az 1/4'ünü dijital paralara yatırmayı tercih etti. Y kuşağının yüzde 30'u varlıklarının yarısını piyasaya tahsis etti. 

Kuşakların, kripto paraları tercih etme oranları

Eylül ayında yürütülen bir başka anket ile kuşakların Bitcoin ve alternatif paralara ne kadar eğilimli olduğu araştırıldı. Anket sonuçlarına göre, Y kuşağı yatırımcılarının yüzde 12'si varlıklarının bir kısmını varlık sınıfına dağıttıklarını cevapladıkları için lider durumda bulunuyor. Xennials yani 1977 ile 1983 yılları arasında doğanların yüzde 9,2'sini oluşturduğu sonucuna varıldı. X kuşağının dijital varlık satın alma oranı da yüzde 6,3 olarak kaydedildi.

Ankette, Y kuşağının yüzde 76'sı yatırımlarından kâr elde edip etmedikleri sorusuna 'evet' yanıtını verdi. İlginç bir şekilde, Xennials (40 yaş civarında olanlar) bu istatistikte yüzde 80,5 ile en çok kâr elde ettiğini söyleyen grup oldu. Bu üç kuşağın en yaşlığı olan X kuşağı, yüzde 71,5 ile sıralamanın en altında bulunuyor.

Tüm yaş gruplarının neredeyse yüzde 60'ı, Bitcoin'i bir yatırım aracı olarak görüyor. Bu nesillerin en çok tercih ettiği ikinci kripto para ise Ethereum. Bitcoin en fazla tercih edilen kripto para birimi ve yatırım varlığı olarak kabul edilmektedir.

Etiketler