Kripto para ticaret hacimleri haziran ayında yüzde 40 düşüş kaydetti

Bir fiyat ve hacim takip kuruluşu olan Cryptocompare'in verilerine göre, kripto para birimi işlem hacimleri Haziran ayında önemli ölçüde azaldı.

Kripto para ticaret hacimleri haziran ayında yüzde 40 düşüş kaydetti

Bir fiyat ve hacim takip kuruluşu olan Cryptocompare'in verilerine göre, kripto paralarda işlem hacimleri haziran ayında önemli derecede azaldı. İşlem hacmi, diğer faktörlerin yanında Çin'deki madencilik ve ticaret baskısı sebebiyle hem spot hem de türev ticaretinin problem yaşamasıyla, aylık bazda minimum yüzde 40 oranında azaldı. Ortaya çıkan oynaklık, pek çok tüccarın ilgisinin azalmasına yol açtı.

Ticaret hacimlerinde düşüş haziran ayında da sürdü

Cryptocompare verilerine göre, kripto para ticaret hacimleri haziran ayında keskin bir şekilde geriledi. Fiyat ve hacim izleme organizasyonu tarafından derlenen veriler, ticaretin genel olarak minimum yüzde 40'lık bir düşüş kaydettiğine işaret ediyor. Kullanıcıların mayıs ayındaki hacimlere oranla yüzde 42,7 daha az işlem yapmasıyla en çok spot hacimler zarar gördü. Geçtiğimiz ay 2,7 trilyon dolar işlem gördü.

Türev işlem ticareti de keskin bir şekilde geriledi. Ticaret, aylık yüzde 40.7 oranında düşüşle 3.2 trilyon dolara indi. Analistler, bu gerilemenin tek bir sebebe bağlı olduğunu aktarıyorlar: Geçtiğimiz ay Çin'de yaşanan madencilik ve kripto para ticareti baskıları ve gelen yasaklar. Bu, kripto tüccarlarının piyasanın geleceğine karşı temkinli olmalarına yol açtı ve hacimdeki düşüşe hız kazandırdı. Cryptocompare şu ifadelere yer verdi:

''Çin, Bitcoin madenciliği üzerindeki baskısına devam ederken, dalgalanmalar da durmadı. Hem düşük fiyatlar hem de oynaklık nedeniyle spot hacimler düştü.''

Borsaların internet trafiği de düştü

Borsalara olan internet trafiği de büyük ölçüde geriledi. The Block'un araştırmasına göre, borsalar haziran ayında aylık yüzde 42.2 oranında gerileyerek 369,1 milyon ziyaret aldı. Binance, yüzde 56'lık daha keskin bir işlem hacmi düşüşü yaşarken, spot işlem hacimlerinde en üst sıradaki yerini de korudu.

Etiketler