Kripto paralarda kanlı gece!

BTC 'de yaşanan satış dalgasıyla birlikte tüm piyasanın etkilenmesi Türkiye ve tüm kripto dünyasında ses getirdi!

Kripto paralarda kanlı gece!

Bitcoin ve kripto paralarda volatilitenin artması yatırımcıları tedirgin ederken herkes bilgi almak için Twitter’a koştu. Türk yatırımcıların Bitcoin’e ve kripto paralara olan ilgisinin çok fazla olduğunu daha önce de haberlerimizde bahsetmiştik. Düşüş sonrası Türkiye Twitter gündemi neredeyse kripto merkezine evrildi.

Şu sıralar Türkiye Twitter gündeminin ilk 10 sıralamasının 8'i kripto paralara ilişkin paylaşımlar oluşturuyor.

Bitcoin’deki düşüş sonrası binlerce twit atan yatırımcılar en çok Bitcoin etiketiyle paylaşım yapıyor. En çok konuşulan diğer konular arasında kripto para borsaları Binance ve BtcTurk de yer alıyor.

Son olarak Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde çıkarttığı yönetmeliğe ilişkin yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmaya yönelik başlatılan “kripto para yasaklanmadı” etiketi yer alıyor.

Türk yatırımcıların son dönemde kripto paralara artan ilgisi sosyal medya paylaşımlarının da bu yönde şekillenmesine neden oluyor. Bitcoin’de volatilitenin arttığı ve sert hareketlerin görüldüğü günlerde herkes Bitcoin’i ve kripto paraları konuşuyor. Bitcoin’deki yüzde 14’lük düşüş uzun süredir katlanarak yükselen altcoinlerde deprem etkisi yaptı.

En büyük altcoin Ethereum 2400 dolar seviyelerinden 1947 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu yüzde 18’lik bir düşüş anlamına geliyor. Bu seviyeden tepki alan ETH 2150 dolar üzerine çıkmayı başardı.

Diğer altcoinlerde ortalama yüzde 25-30 arası düşüşler izlenirken Bitcoin’deki tepki alımı ile birlikte hemen hemen hepsinde kısmi bir toparlanma görüldü. Yeni yatırımcılar bu dalgalanmadan etkilenmiş olsa da uzun süredir pozisyon tutan yatırımcıların hala yüksek oranda karda olduklarını hatırlamakta fayda var.

Bu dibe dalış sırasında bundan faydalanmak isteyen yatırımcılar borsaların engeliyle karşılaştı. Global ve yerli birçok borsanın fiyatın dip yaptığı sırada limit emir ve piyasa emri işlemlerini yerine getirmediği bildirildi.

Ren coinde yaşanan düşüş ise kripto para piyasalarının gerçeğini gözler önüne serdi. Ren tek bir mumda yüzde 98’lik bir düşüş yaşayarak sıfırlanmanın eşiğinden döndü.

Peki güncel Bitcoin destek ve dirençleri nereler?

Destekler 53341 - 50427 - 45107
Dirençler 59000 - 62713 - 65000

Kripto paralarda kanlı gece! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler