Kredi nasıl kullanılır? İşe yeni girene kredi verilir mi?

Ekonomik yönden zorluk çeken kişilerin tercihi olan krediler hemen herkesin rahat nefes almasını sağlamaktadır. Özellikle son zamanlarda dolar kurunda yaşanan artış ve art arda gelen zamlar sebebiyle vatandaşın alım gücü düştü.

Kredi nasıl kullanılır? İşe yeni girene kredi verilir mi?

Ekonomik yönden zorluk çeken kişilerin tercihi olan krediler hemen herkesin rahat nefes almasını sağlamaktadır. Özellikle son zamanlarda dolar kurunda yaşanan artış ve art arda gelen zamlar sebebiyle vatandaşın alım gücü düştü. Alım gücü düşen kişiler de çareyi kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Peki, Kredi nasıl kullanılır? İşe yeni girene kredi verilir mi?

Özellikle pandemi döneminde vatandaşın en çok araştırdığı konuların başında yer alan kredilerle ilgili merak edilen detayları sizler için derledik.

Kredi nasıl kullanılır?

Kredi nasıl kullanılır? Sorunuzun cevabını siz değerli okurlarımıza vermek istiyoruz. Öncelikle kredi almak için kredi alacağınız bankadan hesap açmanız gerekiyor. Bankaya gidip hesap açarken gelirinizi gösteren belgeyi, çalışma durumunuzu ve şube tarafından istenilen belgeleri götürmeniz gerekiyor. Belgeler eksik olursa veya çalışma durumunuz yoksa kredi almanız biraz zor olabilir. Bankalar tarafından sizlere sunulan belirli bir limit vardır. Bu limit kapsamında kredi alarak siz de ekonomik yönden birazda olsa ferahlayabilirsiniz.

İşe girene kredi

İşe yeni girene kredi verilir mi?

İşe yeni giren kişiler birikmiş borçlarını kapatmak için işe girer girmez kredi alıp almayacağını merak etmektedir. Yeni işe girene kredi verilir mi? Bankalar tarafından yeni işe giren kişilere kredi vermeyi tercih etmiyor. Bankalar tarafından kredi verilmesi için bankalar güvence almak ister. Genelde bankalar kefil ve teminat üzerine de krediler almakta. Yani işe yeni başladıysanız kefil ve teminat göstererek kredi alabilirsiniz.

Kredi almak için kaç ay sigortalı olmak gerekir?

Kredi almak için kaç ay sigortalı olmak gerekir? Sorusu detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Bankalar tarafından ihtiyaç kredisi alacak kişinin bir işi olmasını kanıtlanması isteniyor. Bir kişinin çalıştığını kanıtlamasının en kolay yolu ise sigortalı olarak çalışmaktan geçer. Bir bankadan kredi çekebilmek için en az 4 ay ile 6 ay arasında sigortanız olması gerekir. Her bankanın şartı farklı olsa da genel şartlar bu şekilde olmaktadır.

Maaşa göre ne kadar kredi verilir?

Sigortalı olarak çalışan kişilerin alacakları kredi miktarı maaşına göre olmaktadır. Bazı bankalar maaşların 10 katına kadar kredi vermeyi kabul ediyor. Unutmayınız ki kredi alırken ödeyebileceğiniz miktarda kredi almanız gerekiyor. Kredi alırken bir diğer nokta da kişinin kredi notu olmaktadır. Kredi notu düşük olan kişilere kredi verilmeyeceği gibi bankalar tarafından hazırlanmış sicili de etkileyecektir. Kredi notunuz ne kadar yüksek olursa bankalar da siciliniz o kadar yüksek olacaktır.

Kredi kartı almak için sigortalı olmak şart mı?

Kredi kartının kullanılmadığı alan yok desek yeridir. Hemen her yerde kullanacağınız kredi kartlarını taksitten tutun da ödeme ertelemeye kadar pek çok işlemde kullanabilirsiniz. Kişinin SGK kaydının olması her banka için önem arz eder. Bu durumda da yine en az 3 ay ile 6 ay arasında sigorta priminiz olması gerekir. Bunun yanı sıra kredi kartı alırken kredi notunuzun da yüksek olması avantajdır.