Kripto Portföy nedir? Avantajları nelerdir?

Kripto para borsasında yer alan birçok kişinin en büyük korkusu olarak gösterilen kayıp riskleri düşük seviyelere nasıl çekilir? Dengeli Kripto Portföy nasıl uygulanır, ne gerekir? Bitcoin, Ethereum, Metaverse ve NFT farklılıkları kazanca dönüşür mü?

Kripto Portföy nedir? Avantajları nelerdir?

Kripto para borsasında görülen hareketlilik her geçen saniye artış gösterirken kullanıcıların ilgisiyle daha da popülerleşen kripto para dünyası, yatırımcıları farklı farklı düşüncelere itmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda gündemden düşmeyen gerek NFT gerekse Metaverse nedeniyle sıkça sorulan sorulardan biri haline gelen kripto portföyünde denge konusu, uygulanışı ve düşüncesiyle herkes tarafından merak ediliyor. Tüm risk etkenlerine rağmen kripto portföyünde denge nasıl sağlanır? Merak edilenleriyle birlikte kripto portföyünde denge nedir? Kripto portföy ne kazandırır? Akıllardaki tüm soruları gidermek için gelin beraber bakalım.

Kripto portföy ne demek?

Kripto Portföy nedir? Yatırımcıların alım ya da satım yaptığı veyahut elinde bulundurduğu kripto paralar, kripto portföy olarak nitelendirilmektedir. Yatırımcı portföyleri çoğu zaman tüm varlıkları bir arada tutmasına rağmen çeşitli sınıflara ve çeşitli alanlara yönelik farklılıklar da gösterebilmektedir. Tahmin edilenin aksine geleneksel olarak ifade edilen klasik portföyden ise kripto portföyün herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Kripto portföyünüzü isterseniz manuel olarak, isterseniz dışarıdan bir uygulama desteğiyle de kontrol edebilme şansınız elbette söz konusu olmaktadır.

Doğru kripto portföy sizi riskten uzaklaştırır!

Aslında bir bakıma bir kripto portföyünü dengelemek ile klasik bir portföyü dengelemek arasında herhangi bir fark söz konusu olmamaktadır. Dilediğiniz şekilde atacağınız adımlarla ve kişisel hedefleriniz doğrultusunda belirlediğiniz planlarla, risk unsurunu ortadan kaldırmak size bağlı olmakla birlikte sizlerin tercihlerine göre şekillenmektedir. Dediğimiz gibi sadece kişisel profiliniz ve yatırım stratejilerinizle kripto portföyünüzde dengeyi sizler de sağlayabilirsiniz. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Dengeli bir kripto portföy için ne gerekiyor? Bunu yapmak için gereken tek şey ise herkes tarafından bilinen ve kabul gören şekilde, yani yatırımlarınızı farklı kripto paralarla çeşitlendirmekten geçiyor. Ne kadar çeşitlendirme yapmak istediğinizse sizin tercihlerinize göre şekil alıyor. Kesin bir şekilde ifade edilmemesinin en büyük nedeni ise izlenilen her yöntemin çeşitli eksi ve artılara sahip olması olarak gösteriliyor, ancak biraz çeşitlendirme yapmak genel olarak olumlu bir hareket olarak yorumlanıyor. Özet olarak sabit coinler de dahil olmak üzere farklı farklı kripto varlıkları değerlendirerek ve dönem dönem varlık dağılımlarınızı tekrar düzenleyerek risk unsurunu en aza indirgeyebilirsiniz.

İsterseniz dışardan destek alarak yani üçüncü bir portföy takip ve analiz aracı kullanarak da destek alabilirsiniz. Kripto varlıklarınızı dışarıdan kontrol ile analiz sonucu çeşitlendirmek sizler için avantaj sağlayabilir. Bu şekilde uygulamaya geçen bazı takip araçları, size ait olan cüzdanlarınıza ve güncel kripto para borsalarına bağlanarak süreci sizin için daha da kolay bir hale getirebilir.

 Dengeli bir portföy nasıl olur?

Varlıklarınızı yüksek riskli, orta riskli ve düşük riskli olarak yayarak karşılaşacağınız zorluklara bir bakıma hazırlıklar yapabilirsiniz. Farklı risk derecelerine sahip varlıklarınıza vereceğiniz ağırlık düzeyini de aynı şekilde çeşitlendirebilirsiniz. Örnek vermemiz gerekirse bir yandan Bitcoin, bir yandan Metaverse tokenler, bir yandan ise çeşitli Altcoin tercihlerinizle derin bir farklılık yaratabilirsiniz. Özet olarak farklılık riski azalırken, birçok yüksek riskli varlığa sahip olmak belki de karlılık oranından daha büyük kazançlar elde etme şansı sunmasına rağmen yatırım güvenliğiniz açısından tavsiye edilmemektedir.

 Portföyünüzde sabit coin tutarak likidite sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kazançlarınızı hızlı ve kolayca elde edebilir, farklı yatırım alanları için boşluklar yaratabilirsiniz.
Her geçen saniye değişkenlik gösteren kripto borsasına bakarak portföyünüzde sürekli olarak dengeyi sağlamak için yeni çalışmalar yapabilirsiniz. Ama unutmamalısınız, belirlediğiniz ve uyguladığınız denge politikaları her dakika farklılık ve beklenmedik hareket gösterme şansına sahiptir. Bundan dolayı varlıklarınızı ve ağırlıklarınızı düzenli olarak kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Bir alana yoğunluk gösterirken diğer alanları unutmamak ise en önemli konulardan biridir. Yakaladığınız başarılı ve ivmeli grafiğin ardından kazanç getiren coinlere daha fazla yatırım yapmak elbette isteyebilirsiniz, ancak aç gözlülüğün yaratacağı zararı hesaba katmayı da yok saymamalısınız. Örnek olarak Ethereum aracılığıyla yakalanılan yüksek kazançlar nedeniyle Altcoin piyasasındaki yüksek seviyeleri görmezden gelmemelisiniz.
Son olarak kripto borsasında söz sahibi olan ve yatırım tavsiyeleri altında verilen düşünceleri araştırmanız sizlere hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar yaratabilir, bu yüzden yatırım yaparken kişisel araştırmalarınızı yapmanız kripto portföyünüzde dengeyi sağlamak için daha faydalı olacaktır.

Çeşitlendirişmiş kripto portföyün avantajları ve dezavantajları!

Kripto portföy ne kazandırır? Herkes tarafından kabul gören çeşitliliğin risk unsurlarını azaltacağı düşüncesi, aslında kendi içinde birçok avantajlı ve dezavantajlı durumlara neden olmaktadır. Basit olarak kripto varlıklarınızı çeşitlendirmek sizlere birçok alanda yatırım yapma şansı tanırken, bir yandansa çeşitliliğin yaratacağı kafa karışıklığı sizleri yatırımlarınız konusunda kararsızlığa itebilmektedir. Portföyünüzde yer alan yüksek, orta ve düşük riskli yatırım sizleri gelecek için güvence altına tutarken, bir yandan ise atılacak büyük adımların görmezden gelinmesine neden olabilmektedir.

Çeşitlendirilmiş ve dengeli duruma sokulmuş bir portföyün elbette faydalı yönleri vardır. Çeşitliliğin sağlayacağı kazanç, risk unsurunun en aza indirilmesi, görülecek hareketliliğin kontrol edilmesi, uzun vadede başarı gibi birçok örnek bu konuda kabul görmektedir. Olumsuz olarak ise ayrılacak zamanın çokluğu, derin araştırmalar, anlık kazançların azalması ve gereğinden fazla cüzdan ihtiyacı dezavantajlar olarak düşünülmektedir.

İçerik yatırım tavsiyesi değildir!

Alış 64010.01
Satış 64010.02
Değişim 0%
Son Değer 64010.02
En yüksek 65450
En düşük 62953.9
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 3079.65
Satış 3080.09
Değişim 11.11%
Son Değer 3079.86
En yüksek 3123.26
En düşük 2872.57
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler