Koroplast halka arzında yatırımcılara kaç hisse dağıtıldı?

Koroplast yakın zamanda gerçekleştirdiği halka arz için büyük bir ilgi gördü. Yerli ve yabancı yatırımcıların katıldığı halka arzda büyük bir hisse talebi gerçekleşti.

Koroplast halka arzında yatırımcılara kaç hisse dağıtıldı?

Koroplast halka arzından beklenmedik sonuç! 

Koroplast yakın zamanda hisselerinin halka arz için sundu. Hisseler yatırımcılar tarafından büyük ilgi görerek beklenilen tekliften 7 katına kadar çıkıldı. Bu durumda koroplast hisselerinin değerlerinin arttığını göstermekte. Koroplast toplamda 78.5 milyon hisse satışı yaparak hisse başına 4.68 TL talep etti.

KAP’tan gelen açıklamaya göre, halka arz edilip satışı yapılan hisselerin %52,5’lik kısmı yurt içi bireysel yatırımcılara verilirken, %46,9’u yurt içi kurumsal yatırımcılara satıldı. Bunun dışında ise hisselerin %0,64’lük kısmı da yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtılıp satış gerçekleştirdi. Genel olarak yerli yatırımcıların katıldığı halka arz beklenin üzerinde bir ilgi ile karşılandı.

Koroplast halka arz sonuçları açıklandı!

Koroplast yaptığı halka arz ile büyük oranda bir ilgi gördü. Halka arzın toplam büyüklüğü 367.4 milyon TL büyüklüğünde olduğu açıklandı. Halka arz için katılan 114 bin 886 yatırımcının beklenin üzerinde bir yatırım yaptığı açıklandı. Halka arz edilen ek satışın dışında 66,8 milyon TL nominal değere sahip payların 7 katına denk gelen 456,65 milyon TL nominal değerli hisse talebi geldiği biliniyor.

Koroplast yaptığı halka arz için bu denli bir ilgi beklemediğinden 7 katı fiyatlar oldukça ilgi gördü. Yatırımcıların ise genelinin yerli yatırımcılar olması da halka arz için önemli bir adım oldu. Çok düşük bir kısmın yabancı yatırımcılara gitmesi de ayrıca ilgi gördü.

Koroplast’ın halka arz büyüklüğü 367,4 milyon TL

Bu denli büyük bir halka arz için genel olarak yerli ve kurumsal yatırımcıların yer aldığı bir halka arz gerçekleştirildi. Kamuoyu Aydınlatma Platformunun yaptığı açıklama ile halka arz talebinin 7 katına kadar çıktığı görülmüştür.

Hisse senetlerinin satışları genel olarak yerli yatırımcılar için dikkat çekilse bile yabancı yatırımcılar içinde büyük bir ilgi yaşandı. Halka arz için yerli yatırımcılar için düşünülen hisse talebinin 6.43 oranında artışı görüldü. Yurt içi yüksek bireysel yatırımcılara tahsis edilen pay kısmının 15,29 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 3,5 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 0,07 katı kadar büyük bir talep oluştu.

Etiketler