Koroplast Halka Arz Oluyor

Borsa İstanbul'da halka arz çılgınlığı devam ederken yılın ikinci yarısına yeni bir şirket daha Borsa İstanbul'da halka arz oluyor.

Koroplast Halka Arz Oluyor

Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş (Koroplast), Yapı Kredi Yatırım liderliğinde halka arz oluyor. 20-21-22 Temmuz tarihlerinde Koroplast, 4,68 lira sabit fiyattan talep toplanacak.

Koroplast Kimin?

1981 yılında Korozo Ambalaj bünyesinde kurulan Koroplast markası, 2017 yılından itibaren ayrı şirket olarak faaliyetlerine devam etmekte. Ülkemizi ilk çöp torbası ve buzdolabı poşetiyle tanıştıran, mutfakta yardımcı ürünlerin pazar lideri olan Koroplast markası halka arz için SPK'ya yaptığı başvuru 30 Haziran 2022 tarihinde onaylandı.

Koroplast Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

Yapı Kredi Yatırım öncülüğünde Koroplast'ın talep toplaması 38 adet kurumdan oluşan bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Ödenmiş olan sermayenin 150 milyon TL'den 174 milyon 600 bin TL'ye çıkarılmasıyla beraber 24 milyon 600 bin TL nominal değerli pay ve şirketin şimdiki ortağı Korozo Ambalaj'a ait 42 milyon 200 bin TL nominal değerli pay ile toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması durumunda Korozo Ambalaj'a ait 11 milyon 700 bin TL nominal değerli ek satışın dahil olduğu 78 milyon 500 bin TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 4,68 TL oldu.

Koroplast markasının halka arz edilecek payların yüzde 25'i yüksek başvuru yapan bireysel yatırımcılara, yüzde 25'inin yur içi bireysel yatırıcımlara, yüzde 40'ının yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10'un da yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi düşünülüyor. halka açıklık oranının halka arzdan sonra ek satış hariç yüzde 38,26 olması bekleniyor.

Tüketicilerden Aldığımız Güvenle Halka Açılacağız

30 Haziran 2022 tarihinde halka arz izahnamesinin onaylandığını belirten Koroplast Genel Müdürü Bekir Türkoğlu 'Çöp torbası kategorisinin yaratıcısı olduğumuz, birçok ilke imza atarak yenilikçi ve kaliteli ürünlerle faaliyet gösterdiğimiz sektörde yüzde 100 marka bilinirliğine¹ sahip lider bir markayız. Kurulduğumuz günden bu yana istikrarlı bir büyüme ile karlılığımızı arttırıyoruz. 2020 yılında 279 milyon TL ciro elde ederken, 2021 yılında ise yüzde 46 büyüyerek² 407 milyon TL ciroya ulaştık. Bilgi birikimimizi kullanarak tüketicilerin markamıza olan ‘yenilikçi’ atfını her zaman korumak için Ar-Ge yatırımlarına öncelik veriyoruz. Ürünlerimizi her daim geliştiriyor, bulunduğumuz tüm kategorileri büyütme hedefiyle kullanışlı ve inovatif ürünler üretiyoruz. Gelişen teknolojiye uygun uygulamalarımız ve sistemlerimizle çöp torbası ve saklama ürünleri üretiminde kullanılmak üzere yıllık 15.500 ton üretim kapasitesine sahibiz.

Türkiye’nin esnek ambalaj sektörünün gelişimine yatırımları ve sunduğu ilklerle öncülük eden, bugün “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 164. sırada yer alan³, Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük ambalaj üreticileri arasında bulunan ana sermaye ortağımız Korozo’nun desteğiyle; 40 yılı aşkın tecrübemizi, kurumsal yönetim ilkelerimizi ve şeffaflığımızı halka açık bir marka olarak sürdüreceğiz. Tüketicilerimizden aldığımız güvenle kendimizi geliştirmeye devam edecek, artan başarılarımızla liderliğimizi koruyacağız.” dedi.

Etiketler