Nvidia, Artık Meta'dan daha değerli

Nvidia, Meta'dan daha değerli! Nvidia tarafından açıklanan raporu incelediğimizde şirketin Meta'nın üstüne çıktığı gözlemlendi.

Nvidia, Artık Meta'dan daha değerli

Özellikle pandemi sürecinin en çok tercih edilen şirketleri arasında yer alan Nvidia, başarısının meyvelerini toplamaya devam ediyor. 

Meta'dan daha değerli konuma gelen Nvidia, son birkaç yıldır adından en çok bahsettiren markalardan biri olmayı başardı. Özellikle pandemi süreciyle beraber gerek çiplere gerek ise ekran kartlarına olan talebin artmaya başlamasıyla beraber ekran kartı üreticileri de önemli pozisyonda yerini almıştır. 2021 yılı Nvidia açısından rüya gibi bir yıl olarak geçti. Nvidia tarafından geçtiğimiz saatlerde açıklanan son çeyrek gelir raporu ise hisse senetlerinin daha değerli olmasına ve bu sayede de Amerika Birleşik Devletlerinin en değerli şirketleri listesinde kendinden bir üst sırada yer alan Meta'yı yani eski adıyla Facebook'u geride bıraktı. 

Nvidia Meta

Meta'yı geride bırakmayı başaran Nvidia, artık Amerika Birleşik Devletlerinin en değerli şirketi oldu. Aslında bu yükselişin çift taraflı olarak ilerlediğini de hatırlatmak gerekir. Bir taraftan Nvidia'nın değeri artış gösterirken, Meta'nın değeri düzenli olarak düşmektedir. Bildiğiniz gibi son zamanlarda Meta hisse senetlerinin de değer kaybettiği herkesin dikkatini çekmektedir. Nvidia tarafından henüz net kar açıklanmasa da yayınlanan raporun neticesinde üst sırada yer alması ona iyi değer kazandırdı.