Kazimir: Euro Bölgesi'nde tahvil getirileri mali teşviklerle yükselir

Peter Kazimir'in açıklamasına göre, Euro Bölgesi'nde tahvil getirilerinin yükselmesinde mali teşviklerin yavaş şekilde ilerlemesi etkili olacak.

Kazimir: Euro Bölgesi'nde tahvil getirileri mali teşviklerle yükselir

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, ECB'nin attığı adımların Euro Bölgesi'ni daha yüksek tahvil getirilerinden koruduğunu, tahvil getirilerinin yükselmesinde mali teşviklerin çok yavaş şekilde uygulanmasının etkili olduğunu savundu.

Euro Bölgesi devlet tahvili getirilerinde bu yıl yaşanan artışı, "şu an için dramatik değil" diye değerlendiren Kazimir, ECB'in ABD'de kabul edilen 1,9 trilyon dolarlık mali yardım paketinden kaynaklı olarak Euro Bölgesi'nin daha yüksek borçlanma maliyetlerinin sıkıntısını çekmeyeceğine güveni desteklemek istediğini vurguladı.

Kazimir, "Benim endişem, ABD'nin devasa mali teşvikleri ile karşılaştırıldığında, Avrupa'da teşvik etkilerinin büyük bir gecikme yüzünden başlamaması. Aylardan ve yıllardan bahsediyoruz. Ortak mali reaksiyon geride kalıyor ve toparlanmanın desteklenmesi için hızının artması gerekiyor." diye konuştu.

Etiketler