Karar alındı! Ekmek yıl sonuna kadar 3 TL’den satılacak

Bazı şehirlerde ekmeğe gelen zamlar vatandaşı oldukça mağdur etmiştir. Yapılan bir açıklamaya göre o ilde ekmek yıl sonuna kadar 3 TL’den satılacak!

Karar alındı! Ekmek yıl sonuna kadar 3 TL’den satılacak

Ekmek fiyatlarına gelen zamlardan sonra vatandaş ekonomik yönden oldukça zorlanmaktadır. Alınan bir karara göre İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı kapsamında yıl sonuna kadar ekmek 3 TL’den satılacak.

2022 yılının sonuna kadar ekmek 3 TL’den satılacak!

2022 yılında artış gösteren maliyetler ve işçi paraları sebebiyle ekmek fiyatları zamlandı. İstanbul’da 210 gram ekmeğin fiyatı özel sektörde 5 TL’den satılmaktadır. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek de 250 gram ekmeğin fiyatı 3 TL’den satılmaktadır. Son zamanlarda elektriğe ve doğalgaza zam gelmesinin ardından fırın maliyetleri de arttı. Bu durum da akla halk ekmeğe zam gelir mi? sorusunun sorulmasına neden oldu. İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Özgen Nama tarafından:

"Yükselen ağır maliyetler bir yana elektriğe ve doğalgaza son 1 ay içerisinde yüzde 100, yüzde 50 zamlarla birlikte bizde olduğu gibi fırıncı esnafının girdi maliyetlerinde yoğun bir artış oldu. Fırıncı esnafımızı anlıyoruz. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun bizlere talimatı şudur; ‘2022 yılının sonuna kadar zam yapılmadan halka sağlıklı ekmeği 3 liradan ulaştırmaya devam edeceksiniz.’ Biz de Halk Ekmek olarak bu yıl sonuna ekmeği 3 liradan ekmeği satmaya devam edeceğiz.” denildi

Ekmek fiyatları

Ekmek başka yerde 5 TL!

İstanbul genelinde 210 gram ekmek fiyatı 5 TL’den satılmaktadır. Fakat bu rakam ilden ile hatta ilçeden ilçeye farklılık göstermektedir. Türkiye genelinde de 210 gram ekmek 4 TL ile 6 TL’den satılmaktadır. Her ne kadar üretim maliyetleri artsa da İstanbul Halk Ekmekte 250 gram ekmek 3 TL’den satışa sunulmaktadır. En son Ağustos ayında gelen zamdan sonra tekrar zam yapılmadı.