SGK tarafından ödeme yapılıyor: Asgari ücretli çalışanlara 12.454 TL veriliyor!

Asgari ücretle çalışan kişilere müjde verildi. SGK tarafından yapılan 12.454 TL’lik ödemeyle ilgili detaylar gelmeye başladı.

SGK tarafından ödeme yapılıyor: Asgari ücretli çalışanlara 12.454 TL veriliyor!

Asgari ücretle çalışan kişilere SGK tarafından ödeme yapılıyor. Yapılan ödemeyle ilgili detaylar yavaş yavaş gelmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli ödemelere bir yenisi daha eklendi. Kadınların kolaylıkla çalışma hayatına dönmesi ve iş hayatına geri kazandırılana kadar ihtiyaçlarını gidermesi için doğum yardım parası ödemesi yapılıyor. Yapılan ödeme tutarı ise 12.454 TL olarak belirlendi. Başvuru yaparak bu parayı almaya hak kazanan kişiler ise paralarını PTT üzerinden kolayca alabilirler.

12.454 TL almak için başvuru şartları

Kadınların iş hayatına dönene kadar ihtiyaçlarını gidermesi için verilen 12.454 TL yardım parasından faydalanmak için bazı şartları karşılamak gerekiyor. Başvuru şartları arasında:

  • Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırmış olmak,
  • İstirahatli olunan süre içinde iş yerinde çalışmamış olmak,
  • İstirahatin başladığı tarihte sigortalılığını kaybetmemiş olmak,
  • Doğum olayının gerçekleşmiş olması yer alır.

12.454 TL Doğum Parası

Ödemeler PTT üzerinden yapılıyor!

Doğum yapmış kadınlara yapılan bu ödeme SGK tarafından hesaplara yatırılmaktadır. Kadınların kolayca çalışma hayatına dönmesi ve iş hayatından kopmaması için ödemeler yapılıyor. Kadınlara verilen doğum parasıyla ilgili başvuru yapılması halinde ödemeler alınmaktadır. Yapılan ödemeler 12.454 TL’ye kadar çıkarılmakla beraber yalnızca PTT aracılığıyla yapılmaktadır.

SGK tarafından yapılan ödemeler de bazı şartlar aranmaktadır. Yapılan duyuruda doğum tam ve sağ bir şekilde yapıldıktan sonra bu ödemelerin yapılacağını belirterek kadınların çalışma hayatında daha çok yer alması için bu ödemelerin yapıldığına değinildi.