Karaismailoğlu incelemelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu

Yatırımlarının meyvesini aldığını ifade eden Bakan Adil Karaismailoğlu, yatırımlarının karşılığını görmeye başladığını ifade etti.

Karaismailoğlu incelemelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamalarda “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz büyük ulaşım ve iletişim yatırımlarımızın meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Büyük projelere imza atan Bakan Karaismailoğlu, son olarak Ordu’da yapımına devam edilen çevre yolunda, birtakım incelemelerde bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, hemen ardından Akcatepe Tüneline, ışık görme etkinliğine katılım sağladı. Projenin Ordu ve çevre iller adına oldukça önemli bir proje olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, böyle bir projeye imza atıldığı için oldukça memnun olduğunu ifade etti.
 Karaismailoğlu

Çevre illerin ulaşımını rahatlatacak

Yapılan bu proje ile araçların yakıt tüketimi oranlarında büyük bir düşüş yaşanacağını ve araçların kaza yapma olasılığını düşürüleceğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu ifadelerinde şunlara yer verdi: “Tünelleri ve yolları barındıran bu projemiz, Ordu ve çevre illerin ulaşımını rahatlatması bakımından son derece önemli. Çalışmalarımız tamamlandığında trafikte can ve mal güvenliğini daha da yükseltecek; bölgenin turizm, ticaret ve sosyo-ekonomik gelişimine de büyük katkı sağlayacağız. En önemlisi zaman ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemizin ekonomisine de destek olacağız.” ifade etti.


20 yılda yapılan yatırımlar 2 trilyona yaklaştı

20 yılda yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu şu ifadelere yer verdi: “Stratejik dev ulaşım ve iletişim yatırımlarımızla, ülkemizdeki üretime, istihdama, ticaret ve turizmine ciddi katkılar sağlıyoruz. Son 20 yıl içerisinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 606 milyar lira üzerinde yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız içinde; yüzde 61 oran ve 972,6 milyar liralık miktar ile aslan payını karayolları alıyor. Böylece, ülkemizi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltiyor, milletimizi hak ettiği yere taşıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz büyük ulaşım ve iletişim yatırımlarımızın meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
 

Bakan Karaismailoğlu İmamoğlu’na göndermede bulundu

Görevi başındaki kişilerin bir dakikasını bile boş geçirmemesini gerektiğini ifade eden Karaismailoğlu, yaptığı tatiller ile gündeme gelen İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na göndermelerde bulundu. Kendilerinin son sürat çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, diğer kişilerinde bu bilinçle hareket etmesi gerektiğine yönelik ifadelere yer verdi.

Etiketler