Yerli otomobil TOGG için tarih verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TRT üzerinden katıldığı bir canlı yayında, TOGG ile ilgili bazı önemli gelişmeler paylaştı. TRT yayınında sürpriz açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobil TOGG için tarih verildi

Yerli olarak üretilecek olan, uzun sürelerdir beklenen  tamamen elektrikli olan TOGG, Cumhurbaşkanı Erdoğan ifadelerine göre 2023 yılına kadar yolarda olması bekleniyor. Vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, uzun suredir çalışılan ve ciddi yatırımlar yapılan bir proje. Bursa’nın Gemlik ilçesine kurulumu devam eden fabrikası ile ülkemize ve dünyaya satılması beklenen TOGG, 2023 yılına kadar yollarda olması bekleniyor. Tamamen elektrikli olmasının yanı sıra modern tasarıma sahip olması ile birlikte çoğu otomobil meraklısının hayallerini süslüyor.

Yerli otomobil TOGG için tarih verildi

TOGG yollara çıkıyor

Geçtiğimiz yıllarda lansmanı yapılan  yerli otomobil TOGG, yollara çıkmak için gün sayıyor. Dün TRT yayınında TOGG ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:


“Hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp keyfini beraberce tatmak. Bursa Gemlik'te yer alacak fabrika inşaatı Temmuz 2020'de başlamıştı. 1,6 km test pisti tamamlandı. Tesislerin seri üretime hazır hale gelmesiyle ilk seri üretim araçlar bu yılın son çeyreğinde inşallah banttan inecek.”  seklinde ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadelerin devamında şu ifadelere yer verdi:


“Montaj tesisinin %98'i tamamlandı. Avrupa'nın en temiz boyahane tesisinde kimyasal dolum aşamasına geçildi. Tesisler bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek. İlk seri üretim araçlar bu yılın son çeyreğinde banttan inecek. Batarya konusunda üretimi Türkiye'de yapılacak. Çalışmalar devam ediyor.”

TOGG bu Yıl banttan iniyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşaatına devam eden TOGG fabrikasında, montaj tesisinin yüzde 98’nin tamamlandığı açıklandı. Buna göre fabrikadaki üretime hazır hale gelince TOGG, ilk seri üretimini bu yılın çeyreğinde başlanacak. Çoğu kişinin beklediği yerli elektrikli otomobil olan TOGG, üretime geçilmesinin ardında büyük satış rakamları olması bekleniyor. Çoğu üreticinin elektrikli  otomobillerini henüz tam olarak yaygınlaşmadığı bu zamanlarda TOGG gibi bir elektrikli otomobilin üretime geçmesi gelecekteki satış rakamları anlamında umut vadediyor.