Kara para aklama şüphesiyle Danske Bank'ın CEO'su istifa etti

Chris Vogelzang, "Danske Bank'ın özel durumu ve maruz kaldığı incelemeler göz önüne alındığında, Danske Bank'ın gelişimini engelleyecek spekülasyonlar istemiyorum," dedi.

Kara para aklama şüphesiyle Danske Bank'ın CEO'su istifa etti

Hollanda'da bir kara para aklama davasından şüphelenilen Chris Vogelzang, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kendi kara para aklama skandalının ardından güveni geri kazanmaya çalışan Danske Bank'ın CEO'su olarak istifa etti.

“Chris Vogelzang, yönetim kuruluna görevinden istifa etmek istediğini bildirdi. Bu karar, Hollandalı yetkililerin, ABN Amro'da kara para aklamanın önlenmesine ilişkin Hollanda yasalarının olası ihlallerine ilişkin soruşturmalarının bir parçası olarak onu şüpheli olarak atama kararının ardından, ”dedi bankacılık kurumu yaptığı açıklamada.

58 yaşındaki Hollandalı Bay Vogelzang, kara para aklama şüphelerine ilişkin davaları çözmek için 480 milyon euro ödemeyi kabul eden Hollanda bankası ABM Amro'da çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu.

Atamasının, 2007 ve 2015 yılları arasında kara para aklamayla ilgili ifşaatların ardından bankanın yönetim ve kontrol sistemlerinde bir dizi büyük eksikliğin detaylandırıldığı bir denetimin yayınlanmasının ardından çıtayı yükseltmesi gerekiyordu.

Bu skandal nedeniyle Danimarka'da ve yurtdışında çeşitli soruşturmalara konu olan bankacılık kurumu, müşteriler tarafından karşılanan fahiş maliyetler nedeniyle Danimarkalı mali polisin (Finanstilsynet) de gözünde.

"Danske Bank'ın özel durumu ve tabi olduğu derinlemesine inceleme göz önüne alındığında, özellikle çözülmemiş Estonya davasından sonra kara para aklamayla mücadelede, benim hakkımdaki spekülasyonların, Danske Bank, ”dedi Vogelzang açıklamasında alıntı yaptı.

"Şüpheli statüm, suçlanacağım anlamına gelmez." Dedi.

Bankanın başında 44 yaşındaki Danimarkalı Carsten Egeriis ile değiştirildi.

Etiketler