JPMorgan'dan Türk Lirası Üzerine Öneri

JPMorgan stratejistleri, Türk lirasının önemli ölçüde değer kaybettiğini ifade ederek, bu durumun yıllık yüzde 20 taşıma getirisi potansiyeli oluşturduğuna dikkat çekti.

JPMorgan'dan Türk Lirası Üzerine Öneri

JPMorgan'ın stratejistleri, Anezka Christovova liderliğindeki bankanın yayımladığı notta, "Modelimiz, Türk lirasının anlamlı ölçüde ucuz olduğunu (adil değerden yaklaşık yüzde 30-35 ucuz) gösteriyor. Bu durum, ciddi bir reel değer kazancına izin veriyor" ifadelerine yer verdi.

Analistler, enflasyonun yaklaşık yüzde 40'luk bir lira reel değer kazancına neden olmasını beklediklerini belirterek, bu durumun yıllık yüzde 20'lik lira spot değer kaybıyla tutarlı olacağını ve bu durumun da yüzde 20 carry getirisini ima ettiğini vurguladı. Stratejistler, lira cinsi devlet tahvillerinin adil değere yaklaştığına dikkat çekerek, yakın zamanda tahvillerde de fırsat görebileceklerini belirtti.

JPMorgan'ın Dolar/TL Forwardları İçin Aldığı Pozisyon

JPMorgan, altı aylık Dolar/TL forwardları için kısa pozisyon aldığını duyurdu. Türk Lirası, bu yıl dolara karşı yüzde 35 değer kaybıyla, Arjantin pezosunun ardından en kötü performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da uyguladıkları dezenflasyon programının büyük ihtimalle lirada reel olarak değer kazanmasına neden olabileceğini belirterek, "Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona ermiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler