İsviçre menşeiyli firmalar Türkiye'de yeni yatırımlara hazırlanıyor

İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, İsviçre'de bulunan bir çok şirketin, Türkiye'de birçok endüstride yatırım yapmaya istekli olduğunu söyledi.

İsviçre menşeiyli firmalar Türkiye'de yeni yatırımlara hazırlanıyor

İsviçre Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Türkiye ile İsviçre arasındaki güncel ekonomik ilişkilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsviçreli şirketlerin Türkiye'ye ilk olarak 1930'lu yıllarda yatırımlar yapmaya başladığına değinen Ruch, "Bizim için Türkiye her zaman önemli bir ekonomik ortak oldu" şeklinde ifadeler kullandı.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı ülkeler arasında İsviçre'nin 6. sırada bulunduğuna değinen Ruch, dolayısıyla İsviçre'nin Türkiye'deki en büyük yatırımcılardan biri konumunda olduğuna dikkat çekti.

"Çok güzel iş birliği örnekleri var"

Ruch, Türkiye'de yatırım yapılması uygun olacak bir çok endüstri bulunduğunun da altını çizdi ve ekledi, "Bunlardan ilki sağlık, diğeri de büyük inşaat projeleri. İsviçre şirketleri ile Türk müteahhitler arasında çok güzel iş birliği örnekleri var. Bu konuda görüşmeler devam ediyor. Bu alanda umut verici iş birlikleri söz konusu. Hem Türkiye'de hem İsviçre'de bu tür projelerin olmasını bekliyoruz. Altyapı dendiğinde akla Türkiye geliyor. İsviçre şirketleri de bu bağlamda Türk şirketleriyle iş birliği yapmaya çok istekli. Türkiye'deki dinamizmi görmek bizi oldukça etkiliyor" 

Yabancı yatırımcıların yatırım yapmadan önce ilk dikkat ettiği unsurun istikrar olduğunun altını çizen Ruch, hukuki çerçeve, hukukun üstünlüğü ve yargı sistemlerinin de yatırım kararları alınmasında önemli rol oynadığına da değindi.

Çin'deki yatırımların ve yatırımcıların Avrupa'ya doğru kaydığına dair "hikayelerin" gerçeği yansıtmadığına da değinen Ruch, "Geçen hafta İsviçreli yatırımcılarla Çin piyasası konusunu konuştum. Çin piyasasının hala çok karlı olduğunu söylediler. Fakat Türkiye'de yeni yatırımlar olabilir. Çünkü ulaştırma ve taşıma fiyatları çok yüksek" dedi. Ruch son olarak

"Hem bizim şirketlerimiz hem de Türkiye için çok karlı olabilir"

şeklinde ekledi.

Etiketler