İŞKUR'la nasıl iş bulunur? İŞKUR'dan iş bulmak için ne yapmak gerekir?

İŞKUR ile nasıl iş bulunur? İŞKUR'dan iş bulmak için ne yapmak gerekir? İŞKUR ile işe nasıl girilir? Bu soruların yanıtlarına gelin hep birlikte göz atalım.

İŞKUR'la nasıl iş bulunur? İŞKUR'dan iş bulmak için ne yapmak gerekir?

İŞKUR, hem işletmesinde çalışacak ekip arkadaşları aramakta olan işverenler için hem de ülkemizde iş aramakta olan vatandaşların gözettikleri kriterlere uygun iş bulmasını sağlayan yegane kuruluştur. İŞKUR bu işlevinden dolayı çalışma arkadaşı arayan işverenler ve iş arayanların yardıma ihtiyaç duydukları anda akıllara gelen ilk kurum olma özelliğini taşımaktadır.

İŞKUR ile nasıl iş bulunur?

İŞKUR üzerinden nasıl iş başvurusunda bulunulur? İŞKUR vasıtasıyla işe girmek için hangi koşulları sağlamak gerekir? İŞKUR ile işe girmek avantajlı mı? Bu soruların yanıtlarını haberimizde sizler için derledik...

iş bulmak

İŞKUR'dan iş başvurusu nasıl yapılır?

İş aramakta olan ve İŞKUR vasıtasıyla herhangi bir işe başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerçekleştirmesi gereken bir dizi başvuru aşaması bulunmaktadır. İŞKUR'dan iş başvurusu yapmak için yapılası gerekenleri sizler için sıraladık:

İş aramakta olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının öncelikle İŞKUR üzerinden iş başvurusu gerçekleştirebilmeleri isin İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinde bir özgeçmiş bir diğer deyişle CV hazırlaması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/ linki aracılığı ile ulaşabileceğiniz İŞKUR'un internet sitesinin ana sayfasında çıkmakta olan ''iş arayan'' butonuna basarak İŞKUR üzerinden yapacağınız iş başvurularında kullanmak üzere oluşturmanız gereken özgeçmişi oluşturabilirsiniz. İŞKUR üzerinden iş başvurusunda bulunmak isteyen bireylerin ise CV hazırlarken dikkat etmesi gereken unsurları sizler için sıralamamız gerekirse:

- Eksik ve yanlış bilgi vermekten kaçınılmalı

- Daha önce herhangi bir iş tecrübesi bulunuyor ise mutlaka belirtilmeli

- Site tarafından sorulan sorulara mümkün oldukça eksiksiz cevap verilmeli.

İŞKUR'la nasıl iş bulunur? İŞKUR'dan iş bulmak için ne yapmak gerekir? - Resim : 2

CV yani özgeçmişinizi hazırladıktan sonra İŞKUR'un internet sitesindeki formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak İŞKUR'da bulunmakta olan ve kendi kriterlerinize uygun olan iş ilanlarını listeleme şansı yakalayabilirsiniz.

Bu aşamada özellikle dikkat edilmesi mühim olan unsur ise bulduğunuz ve size uygun olduğunu düşündüğünüz iş ilanlarına başvuru yapabilmek için özgeçmişinizde bulunmakta olan iş arama durumunuzu aktif olarak belirtmenizdir. Eğer durumunuzu aktif durumuna getirmez iseniz sistem çalışmayacak ve siz de iş bulamayacaksınızdır.

İŞKUR ile işe girmenin şartları nelerdir?

İŞKUR bünyesinde verilmiş olan ilanlara başvurarak İŞKUR vasıtasıyla iş bulmak isteyen bireylerin sağlaması gereken bir dizi koşul bulunmaktadır. İŞKUR'dan iş bulabilmek için sağlamanız gereken şartları sizler için sıraladık:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- İŞKUR üzerinden kayıt oluşturmuş olmak

- 18 yaşını tamamlamış olmak

- Başvuru yapacak olan vatandaşın emekli maaşı veyahut da malul aylık gibi gelirlerin bulunmaması

- Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması

İŞKUR vasıtasıyla iş bulmak isteyen vatandaşlarımızın karşılaması gereken koşullar olarak öne çıkmaktadır.

İŞKUR'la nasıl iş bulunur? İŞKUR'dan iş bulmak için ne yapmak gerekir? - Resim : 3

İŞKUR ile iş bulmak ile ilgili sıkça sorulan diğer sorulara da cevap vermemiz gerekirse:

İŞKUR ile işe girmenin avantajları nelerdir?

İŞKUR ile işe girmenin iş aramakta olan vatandaşa sağladığı bir dizi fayda bulunmaktadır. Bunların en başında geleni ise İŞKUR platformunun devlet güvencesi altında faaliyet göstermesi durumu olarak öne çıkmaktadır. 1946 yılından beri ülkemizde bir kamu iştiraki olarak görevlerini sürdürmekte olan İŞKUR ayrıca iş aramakta olan insanlara günümüzde gelişen teknolojik imkanlar sayesinde bir çok kritere göre iş bulma imkanı sunmaktadır.

İŞKUR ile işe girenlerin hakları nelerdir?

İŞKUR vasıtasıyla işe giren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları T.C. İş Kanunu tarafından korunmakta olan ve bütün çalışanlar için geçerli olan aynı haklara sahiptirler. İŞKUR ile işe girenlerin sigortaları ise diğer yollardan iş bulmakta olan vatandaşlarla aynı şekilde yapılmaktadır. Yine İŞKUR vasıtasıyla iş bulan vatandaşlarımızın emeklilik süresi de herhangi bir değişim göstermemektedir.

Hemen siz de İŞKUR internet şubesi üzerinden aşağıda sizler için eklemiş olduğumuz linkler aracılığıyla iş veya işçi aramak için kayıt oluşturabilirsiniz.

 İş arayanlar için link: https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/kayit/

İşçi arayanlar için link: https://www.iskur.gov.tr/isveren/kayit/ 

Etiketler