İran nükleer görüşmelerinin sonucu petrole nasıl yansıyacak?

Gözler petrol fiyatlarını çok yakından ilgilendiren Viyana'da yapılacak İran nükleer görüşmelerinde...

İran nükleer görüşmelerinin sonucu petrole nasıl yansıyacak?

Dünya piyasalarında petrol fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyelerinin test edilmesiyle birlikte bu sabah destek bölgesine kadar geri çekilme yaşandı. 

ABD Dolar'ının yaşadığı değer kayıplarının ardından tekrar toparlanma süreci çalışmalarının petrol fiyatlarını bir miktar gerilemesine yol açtı, ancak tüm odağın 10 Haziran 2021 tarihinde Viyana'da yapılacak olan İran nükleer antlaşmasnın yeniden gündeme alınması için görüşmeler halinde olduğu biliniyor.

Viyana'da gerçekleştirilecek 6. tur toplantıda bir anlaşmaya varılması umut ediliyor ve İran'ın petrol arzında yaşanacak hızlı yükselişine sebep olaca bir anlaşmanın petrol fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı yaratması bekleniyor.

Dünya piyasalarında Brent petrol piyasaların açılışının hemen ardından 35 cent düşüşün ardından 71,56 dolar / varil fiyatından işlem görmeye devam ediyor. Batı Teksas petrolünün de fiyatında bir miktar düşüş yaşandı 26 cent gerileyen Batı Teksas petrolü 69,38 dolara kadar geri çekildi.

Olası kâr alma noktalarına temasının sonucunda ise 70 dolar bölgesine kadar geri çekilme ihtimali olan Brent Petrol'de destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler: 70,35 - 69,24 - 67,49
Dirençler: 72,25 - 74,0 - 76,14 

İran nükleer görüşmelerinin sonucu petrole nasıl yansıyacak? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler