İran endişeleri ile gerileyen petrol fiyatları toparlanmaya çalışıyor

İran endişeleri ile gerileyen petrol fiyatları bu sabah toparlanmayı çalışıyor.

İran endişeleri ile gerileyen petrol fiyatları toparlanmaya çalışıyor

2015 nükleer anlaşmasına dönüş ve yaptırımların kaldırılmasını batı ile müzakere eden İran'ın, bir anlaşmaya varacağı ve piyasaya 1 milyon varil/gün daha petrol arz edeceği endişeleri ile gerileyen petrol fiyatları bu sabah yönünü yukarı çevirdi.

İran'ın petrol arzını artıracak bir gelişme olsa bile, küresel petrol piyasalarında talebin İran'ın arzını absorbe edecek kadar güçlü büyüyeceği yönünde Goldman Sachs'tan gelen değerlendirme petrol fiyatlarına destek veriyor.

Şu sıralarda ICE'de brent petrolü Cuma gününe göre 41 cent artışla 66,85 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 38 cent artışla 63,96 dolar/varil seviyesinde bulunuyor.

Brent petrolü için kısa vadede hedef 66,43 dolar/varilin üzerinde kalınabildiği sürece 67,89 dolar/varil olarak ifade ediliyor.

Goldman Sachs petrol fiyatının 80 dolar/varile doğru yükseleceğini öngörmeye devam ediyor

Goldman Sachs, petrol fiyatlarının yukarı yönlü bir patika izlemeye devam edeceğini öngörmeye devam ettiklerini ve yaşanan geri çekilmeleri 80 dolar/varil seviyesine doğru bir hareket için pozisyon alma fırsatı olarak gördüklerini bildirdi.

Piyasanın şu anda, İran'ın bu yaz sonuna kadar piyasalara daha fazla petrol arzı ile döneceğini fiyatladığını belirten Goldman Sachs, ancak yatırımcıların bu yaz talepte yaşanacak toparlanmayı olduğundan düşük tahmin ettiklerini savundu.

Goldman Sachs raporunda, "Petrol fiyatının 2021 dördüncü çeyrekte 80 dolar/varile ulaşacağını tahmin etmeye devam ediyoruz." dedi.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler