Altını çamura atsan da değerinden hiçbir şey kaybetmez!

Yoluna emin adımlarla devam eden ve tüm yatırımcılar tarafıından güvenli yatırım aracı olarak güvenilen altında son durum ne?

Altını çamura atsan da değerinden hiçbir şey kaybetmez!

Haftaya 495 TL fiyatından işlem görmeye başlayan altında 18 Mart itibarıyle başlayan ve her geçen gün güçlenerek 531 TL hedefli formasyonuna devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünün piyasalara verdiği zarardan sonra güvenli yatırım aracı olarak görülen birkaç pariteden biri olan altına dönüş tekrar başlamış durumda. 

Yanlızca 1 ay öncesine kadar rekorlar kıran borsalar ve kripto paraların hegemonyasının büyük düşüşler yaşadığı şu dönemlerde. Güvenli yatırım araçlarının tekrar ortaya çıkması aslında tesadüf değildir. Bu tüm zamanların döngüsüdür... 

Nedir Bu Döngü? 

Sıkışan piyasaların ve açgözlü yatırımcıların daha fazla para kazanma hevesi, daha fazla yatırım oranıyla daha fazla risk alabilecek yeni yatırımcıların bulunması. 

Arkasına bir süre herkesin para kazanması ile devam eden ve tüm dünyaya bu piyasadan para kazanılabileceğinin ispatlanması... 
Ardından gelen büyük düşüş dalgası ve binler mağdur edilmiş yatırımcı.

Altın Yatırımı Neden Güvenli?

Altın, dünya üzerinde geçerliliğini ispatlamış bir yatırım aracıdır ve piyasaların var olduğu her dönemde bir şekilde kendine yer bulmuştur. Ayrıca yatırımcısı lokal değil tüm dünyadan her gelir grubundan bireysel ve kurumsal yatırımcılar ile var olmaya devam ediyor. 

Altının Teknik Görünüşü Ne Durumda?

22 Mart tarihinde başlattığı bayrak ( flag ) formasyonunun zirvesine tırmanmaya devam ediyor. 531 TL hedefli bayrağın tepesine giden yolda ivme kazanmaya devam ediyor.

Teknik destek ve direnç noktaları sıralı şekilde şöyle:

Destekler 489 - 481 - 457 - 440
Dirençler 525 - 531 - 540 - 553

Altını çamura atsan da değerinden hiçbir şey kaybetmez! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler