IOTA yeni bir projeyle Metaverse'e gireceğini açıkladı

IOTA, Facebook'un ardından Metaverse'e sektöründe ilerlemek istediğini açıkladı. IOTA CEO'su Dominik Schiener Metaverse konusundaki yeni girişimlerini açıkladı.

IOTA yeni bir projeyle Metaverse'e gireceğini açıkladı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg geçtiğimiz hafta tüm dünyaya çılgın projesi Metaverse'i duyurduğundan beri projesini duyurdu duyuralı, sanal paralel evren hakkında gerçek bir çılgınlık süregelmekte. Metaverse'in ilk duyurulduğu günlerden itibaren bir çok sektörden giderek daha fazla yatırımcı sanal paralel evren konusunda yatırım yapmakta.

Yatırım yapmakta olan firmalar arasında “Assembly” projesiyle kendi tokeni (ASMB) piyasaya sürerek akıllı sözleşmeler için yeni merkezi olmayan katman ağı projesi başlatan IOTA da bulunuyor.

Yeni çıkan ASMB'nin arzının yüzde 70'i geliştiricilere ve ön siparişle satın alacak yatırımcılara satılacakken geriye kalan yüzde 30'luk payın ne yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak talep toplama işlemlerinin kısa sürede başlayacağı belirtildi.

IOTA yeni ekosistemin tamamen topluluk tarafından kontrol edilip tasarlanacağını belirtti. Ağ, sanal makineler için desteğin yanı sıra yatırımcıları için bir parçalama işleviyle birlikte gelir sağlarken aynı zamanda yatırımcılara ücretlerden tamamen feragat etme seçeneği de sunacak. Ayrıca IOTA'nın kurmuş olduğu ağda geliştiriciler, akıllı sözleşmelerde işlem ücretlerini kendileri belirleyebilecek ve ihtiyaçları uyarınca uyarlayabilecek.

IOTA yapmış olduğu açıklamalara göre tasarladığı Metaverse'i Web 3.0 sistemi ile geliştirmekte ve Web 2.0'da yapılan hataları tekrarlamamak konusunda da söz vermekte. Bu hataların tekrarlanmaması içinse apın sahipliğinin ağ aracılığıyla topluluğa devredileceğini açıkladı. Ayrıca IOTA'nın kurucusu Dominik Schiener yapmış olduğu açıklamada:

''Metaverse, DeFi, NFT'ler ve DAO'lar için yeni olanaklarla gelecekte IOTA'nın tüm potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Assembly'nin esas vizyonu, Metaverse dahil olmak üzere paralel sanal dünyalar inşa etmek ve birbirine bağlamaktır.'' dedi.

Etiketler