Akaryakıta indirim yolda!

Yakın zamanda Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş durumu nedeni ile akaryakıt fiyatları 23 TL'yi bulmuştu. Ancak yakın zamanda varil fiyatının 100 dolar aşagısına düşmesi ile indirimün yolda olduğu tahmin ediliyor. İşte detaylar...

Akaryakıta indirim yolda!

Akaryakıta indirim sinyali verildi!

Akaryakıt indirimi ile ilgili son dakika gelişmeleri gündeme bomba gibi düştü. Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi sorusu merak konusu olmaya devam edilirken bazı indirim durumları sık sık konuşulmaya başlandı. Rusya-Ukrayna savaşının ardından rekor seviyeleri gören brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz haftalarda yeniden 100 doların altına gerilemiş akaryakıt indirimleri peş peşe gelerek büyük oranda bir indirim ıranı uygulandığı biliniyor.

  Geçen hafta yeniden tırmanışa geçen petrol fiyatları bu haftaya giriş ile tekrar indirime doğru inmeye başladı. Brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşlar benzin ve mazot indirim gelecek mi sorusuna yanıt arayarak bu alanda indirimi dört gözle beklemeye başladı. Motorinin litre fiyatına 1,55 kuruşluk indirimin ardından bir indirim daha yapılarak otomobil kullanıcılarına bir nebze olsun yardımcı olundu.

Benzin ve mazot fiyatlarına indirim gelecek mi sorusu araştırma konusu olmaya devam edilirken varil fiyatı yükselip düşüşe uğradı. Rusya-Ukrayna savaşı nedeni ile küresel çapta yapılan ve atılan adımlar neticesinde brent petrol varil fiyatı inişli ve çıkışlı bir grafik izleyerek tam olarak bir fiyat belirlenmedi. Geçen hafta yeniden tırmanışa geçen petrol fiyatlarının ardından benzin ve motorine yeni zamlar gelerek indirim ile ilgili beklenişi bitirmişti. Brent petrol yeni haftaya ise düşüşle başlayarak indirime devam edip etmeyeceği ise oldukça merak ediliyor.

Benzin ve mazot ne kadar oldu?

Benzin ve mazot fiyatları brent petrolün varil fiyatında yaşanan düşüş nedeni ile indirim beklentisine yol açtığı yakın zamanda duyurulmuştu. 30 Mart Çarşamba 00:00’dan itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,55 TL’lik indirim yapılarak bir nebze olsun artışa karşı indirim olmuştu. Ancak benzin fiyatlarında ise bir değişiklik olmaması bu indirimin bir işe yaramadığını göstermiş oldu. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 88 kuruşluk bir indirim daha yapıldığı da biliniyor.

İstanbul’da motorinin litre fiyatı yapılan 88 kuruşluk yeni indirimin ardından motorin 21,24 TL’ye gerileyerek indirim oluştu., Ankara’da ise 21,34 TL, İzmir’de ise 21,35 TL’ye indirim uygulandı. Benzin İstanbul’da 19,70, Ankara’da 19,78 ve İzmir’de 19,80 TL’den satışa sunulduğu biliniyor.