İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Bank Of England varlık alımı programlarının ve faiz oranlarını değiştirmedi.

İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu

İngiltere Merkez Bankası, gösterge faiz oranı ve varlık alım programlarında herhangi bir değişikliğe gitmediğini açıkladı.

BoE Komite toplantısının ardından yapılan bildirimlere göre, faiz oranı yüzde 0,10 olarak sabit bırakıldı. Piyasalarda da Faiz oranında bir değişikliğe gidilmeyeceği beklentisi karşılandıktan sonra İngiltere Borsasında alım tarafındaki iştah bir miktar artmış durumda.

BoE, faizleri sabit tutma kararını oybirliği ile aldı. Toplam 8 üyenin katılımcı olduğu oylamada üyelerin tamamı faizin değişmemesi yönünde oy kullandı.

BoE, Varlık Alım Programını da piyasaların beklentisini karşılayarak sabit tuttu, 895 milyar GBP olarak bıraktı. Programın 875 milyar GBP'lik kısmı tahvil, 20 milyar GBP'lik kısmı şirket tahvil alımından oluşmaya devam edeceği bildirildi. Varlık alım programında karar 1 oya karşılık 7 oyla tamamlandı 

Yeni atanan bir üyenin görev süresi Eylül ayında başlayacağı için oy kullanma hakkı bulunmuyor. Bu sebeple toplantıda 9 üye değil 8 üye oy kullandı.

BoE en son 2020 yılı Mart ayında faiz oranını 15 baz puan indirime gitmişti. BoE son 12 toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. En son senelik tüketici maliyetleri yüzde 2,5, çekirdek tüketici maliyetleri yüzde 2,3 olarak açıklanmıştı. BoE'nin enflasyon hedefi yüzde 2,0 seviyesinde bulunuyor.

Etiketler