İngiliz Hazinesi'nden dijital para hamlesi

BoE ve İngiliz Hazinesi dijital para birimi üzerinde çalışıyor

İngiliz Hazinesi'nden dijital para hamlesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve İngiliz Hazinesi, işlemlerin bankalardan geçmeden gerçekleştirilmesine izin verecek bir İngiliz dijital para birimi başlatma olasılığını ve ilgisini değerlendirmek için Pazartesi günü bir çalışma grubu kurdu.

BoE, bir basında "Merkez bankası dijital para birimi (CBDC), İngiltere Merkez Bankası tarafından çıkarılan ve bireyler ve işletmeler tarafından kullanılabilen, nakit ve banka hesaplarının yanında onlar olmadan da kullanılabilen yeni bir para birimi biçimi olacaktır.

Bir ödeme aracı olarak nakit kullanımındaki düşüş, COVID-19 salgını sırasında hızlandı ve dünyadaki birçok merkez bankası, bankalardan geçmeden çevrimiçi ticarete izin verecek dijital para projeleri üzerinde çalışıyor.

Merkezi olmayan bir şekilde veya şirketler tarafından verilen ve güvenliği esas olarak kullanılan kriptografi ile sağlanan kripto para birimlerinin aksine, merkez bankaları CBDC'lerin kontrolünü elinde tutacak.

Bitcoin nadiren bir ödeme aracı olarak kullanılıyorsa, kurumlar Facebook tarafından desteklenen dijital para birimi projesi Diem (eski adıyla Libra) konusunda özellikle dikkatli.

Çin'de, dijital yuan zaten test aşamasındadır ve yetkililer bu projenin Çin para biriminin uluslararası etkisine katılacağını umarken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) bu yaz başlatılıp başlatılmayacağına karar verme sözü verdi.

Bir forum aracılığıyla, İngiliz çalışma grubu özellikle dijital bir para biriminin uygulanmasıyla ortaya çıkan birkaç soruyu, yani "+ CBDC kullanımı için somut senaryolar, kullanıcıların teknolojik ihtiyaçları, böyle bir alanda kamu ve özel sektör aktörlerinin rolü" üzerinde çalışacaktır.

BoE valisi Andrew Bailey, kurumun Eylül ayında böyle bir projeyi "araştırdığını" söylemişti.

Etiketler