İngiliz basınına göre Türkiye yakında kırmızı listeden çıkacak

Aralarında The Sun, Evening Standard ve The Times gibi İngiliz yayın organları, Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağını aktardılar.

İngiliz basınına göre Türkiye yakında kırmızı listeden çıkacak

Türkiye turizm sektörünün bir süredir İngiltere'den beklediği seyahat kısıtlamalarına ilişkin güncelleme haberleri İngiliz basınında yer almaya başladı.

Aralarında The Sun, Evening Standard ve The Times'ın da bulunduğu İngiliz yayın organları Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağını aktardı. Haberlerde herhangi bir kaynak belirtilmedi.

Haberlerde Türkiye'nin kırmızı listeden sarı listeye alınacağı açıklandı. Bu durumda iki doz aşı olanlar ve 18 yaş altındaki kişiler için karantina şartı ortadan kalkacak.

Son güncellemede Türkiye kırmızı listede tutulmuştu

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde oluşturduğu ve trafik ışığı sistemi adını verdiği seyahat listesinde son güncellemeyi ağustos ayının başlarında yapmıştı.

Bu listeye göre, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Hindistan gibi ülkeler İngiltere'ye gelecek İngiliz vatandaşlarına ve İngiltere'de oturum iznine sahip kişilere otelde zorunlu karantinanın uygulandığı kırmızı listeden, sarı listeye alınmıştı.

Avusturya, Almanya, Letonya, Slovenya, Romanya ve Norveç ise 'yeşil listeye' alınmıştı. Bu ülkelerden İngiltere'ye gelen yolculara zorunlu karantina uygulanmayacak. Fakat bu ülkelerden gelecek kişilerin yola çıkmadan önce ve varıştan iki gün sonra test yaptırma zorunluluğu devam edecek.

Gürcistan, Meksika, Mayotte Adası ve Fransa'nın denizaşırı topraklarından La Reunion Adası kırmızı listeye alınırken, Türkiye de kırmızı listede kalmayı sürdürmüştü.

Kırmızı listedeki ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor.

Seyahat listesinde yapılan son güncellemelere göre, daha önce 1759 sterlin ödenen zorunlu otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos tarihinden itibaren 2 bin 285 sterline yükseltildi.

Etiketler