Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı

İstanbul Heybeliada'da bugün erken saatlerde orman yangını çıktı.

Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı

İstanbul Heybeliada'da çıkan orman yangınıyla ilgili sevindiren gelişme yaşandı. 3 ayrı yerden başlayan yangının saat 14.55 itibarıyla kontrol altına alındığını duyurdu. Yangının söndürülmesi için ekipler ve bölgedeki yurttaşlar insan zinciri oluşturdu. Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. İstanbul Valiliği de, Heybeliada'daki yangında Çam Limanı mevkisinde bulunan 230 yurtdaşın, Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından güvenli bölgelere sevk edildiğini bildirdi. Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine öncelikle olay yerine gelen Adalar İtfaiyesi, yangına müdahale etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü de yangın bölgesine 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazöz sevk etti. Kartal, Maltepe ve Fatih itfaiye ekipleri de adaya yönlendirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Heybeliada'ya giderek, yangın söndürme çalışmalarını koordine etti. Polis helikopteri anbean yangını havadan takip edeek, yer ekiplerini yönlendirdi. Yangın, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu arada, bölgede yaşamakta olan yurttaşlar da söndürme çalışmalarına katıldı.

Etiketler