İklim katili Bitcoin mi?

Merkezi olmayan paranın sosyal kaynaklara hakkı var mı? Kryptokompass'ın Temmuz sayısında BTC elektrik tüketimi hakkındaki tartışmayı ele alıyoruz. Bitcoin gerçekten ne kadar elektrik kullanıyor?

İklim katili Bitcoin mi?

Bitcoin madenciliği gerilimi yüksek verimli merkezi olmayan konsensüs makinesi mi yoksa yaşayan hafızadaki en büyük enerji israfı mı? Bitcoin madenciliğini çevreleyen tartışmalar, Tesla'nın Bitcoin'i kabul etmeyi bırakmasından bu yana herkesin dilinde; sertleştirilmiş cepheler, ciddi bir diyaloğu pek mümkün kılmaz. Ancak insan kaynaklı iklim değişikliği çağında bu kadar önemli olan şey tam olarak budur: Bitcoin ağındaki İş Kanıtı Madenciliğinin iyiliği ve sıkıntısı hakkında dürüst, gerçeklere dayalı bir tartışma.

 Kryptokompass'ın şu anki Temmuz sayısında, madenciliğin çevresel dengesi konusunu ele alıyoruz. CO₂ emisyonlarıyla ilgili çalışma durumu nedir? Uğursuz İş Kanıtı Madenciliği teriminin arkasında ne var ve ağ güvenliği için ne anlama geliyor? Bitcoin'in gerçekte ne kadar elektrik kullandığı ve bunun çamaşır kurutma makineleri ve Noel ışıkları ile ne ilgisi olduğu.

“İklim katili Bitcoin: Gerçeklik kontrolünde enerji tüketimi”, giderek sağlam temellere dayanan çalışma durumunun neler sunabileceğini topladığımız Kryptokompass'ın Temmuz sayısının başlık hikayesidir.

Örneğin, Amerikan elektrikli cihazlarının bekleme modunda kullandığı elektriğin Bitcoin ağını yaklaşık 2,3 yıl çalıştırmaya yeteceğini biliyor muydunuz?

BTC madencileri yenilebilir enerji için talep oluşturmalı!

Ayrıca klasik karbon denkleştirme yoluyla kendi madeni paralarınızı dengelemek için gerçek olanaklar da var. Çünkü Bitcoin madencilerinin sayfanın kenarında boş boş oturmak zorunda olmadıklarını, daha yeşil bir Bitcoin için aktif olarak kampanya yürütebileceklerini ihtimali hâlâ var.

Madenciliğin aynı zamanda elektriğin önemli bir tüketicisi olduğu da tartışmalarda sıklıkla gözden kaçırılıyor. Çünkü Bitcoin madenleri kaçınılmaz olarak elektriğin ucuz olduğu bölgelere yerleşiyor; sadece arz talebi aştığında. Ve böylece, yüzeysel sezginin aksine, iş madenciliğinin kanıtı, yenilenebilir enerjilerin genişletilmesi için bir itici güç olarak bile hizmet edebilir. Örneğin enerji santralleri, çevredeki madencilik çiftliklerine voltaj tepe noktaları iletebilir ve artık fazla elektriği toprağa iletmek zorunda kalmaz. Nihai alıcının bilgisi ile, örneğin güneş enerjisi sistemlerinin kesinlikle gerekli olandan daha fazla kapasiteyle planlanması bile düşünülebilir. Böylece sonunda herkes faydalanabilir.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler