IIF, TCMB kararı ile enflasyon görünümünün kötüleşmesini bekliyor

IFF tarafından hazırlanan raporda, gelişen piyasaların para politikaları ele alındı. Raporda, TCMB'nin geçtiğimiz ay yaptığı faiz indirimi de değerlendirildi.

IIF, TCMB kararı ile enflasyon görünümünün kötüleşmesini bekliyor

Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF) tarafından hazırlanan raporda, gelişen piyasaların para politikaları değerlendirildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde artan enflasyonun her ne kadar bir kısmı geçici olsa da gelişen piyasa merkez bankalarının ellerini zorlaştırdığı yorumu yapıldı.

Değerlendirmede yavaşlayan büyüme, olumlu baz etkisi ve düşük emtia fiyatlarının yönlendirici olacağı aktarıldı. 'Birçok ülkede enflasyonun önümüzdeki 6 ayda tepe yapmasının beklendiği kaydedildi.

Raporda, TCMB'nin geçtiğimiz ay yaptığı faiz indirimi de değerlendirildi. Bankanın 1000 baz puanlık faiz indiriminin büyük ihtimalle TL'de daha fazla zayıflamaya sebep olacağı ve bunun sonucu olarak enflasyon görünümüne kötüleşme getireceği yorumu yapıldı.

IIF, öte yandan 2022 yılında küresel likidite şartlarında sıkılaşmanın merkez bankaları üzerinde baskı yaratabileceğini de vurguladı.

Etiketler