Halkbank hisseleri neden yükseldi?

Dava sürecinde yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Halkbank hisseleri güne yüzde 8.5 yükselerek 5,63 seviyesine kadar yükselerek başladı.

Halkbank hisseleri neden yükseldi?

Halkbank Davası | Halkbank Hisse Senedi

ABD'de yıllardır süregelen ve hisse fiyatlarına doğrudan etkisi olan davada yeni gelişmeler yaşanıyor. Daha önce yapılan itirazların hepsinin geri çevrilmesi soncunda hisse fiyatlarında yaşanan sert düşüşlerden farklı olarak ABD Federal Mahkemesinin davası süresiz şekilde askıya almasıyla birlikte hisse fiyatlarına hemen pozitif yansıdığı görülüyor.

ABD'de sürmekte olan Halkbank (#HALKB) davasında, istinaf mahkemesi bankanın Yüksek Mahkeme'ye başvuru haklarının kullanımına izin vermek adına federal mahkemedeki yargılama sürecini süresiz şekilde askıya aldığını duyurdu. Kararın ardından Borsa İstanbul'da haftanın açılış gününe büyük bir GAP boşluğu bırakarak yükselişle başlayan Halkbank hisseleri haberin yapıldığı saat itibarıyla yüzde 8.35 oranında yükselerek 5.58 lira seviyesine kadar yükselmiş oldu.

Halkbank Hisse Grafik

halkbank hisse grafik

Halkbank hisselerinde görünen o ki yükselen regresyon kanalının dibine yakın bir bölgeden aldığı destek ile yukarı yönlü hareketinin devamını sağlamak için yükselişini sürdürüyordu. Klasik bir banka hissesi gibi bulunduğu konsolide fiyatın etrafında XBANK hisselerini takip ettiğini söylemek mümkün. Fakat gelen son haber akışı ile birlikte yaşanan durum tüm çehreyi değiştirmiş durumda. Dava sürecinde itiraz için yeni bir alan açılması ve Federal Mahkeme'nin davası askıya alması haberleri Halkbank hissesinde teknik görünümü yükselen kanalın en tepesine kadar getirmiş durumda.

Halkbank Hisse Yorum

Halkbank hisselerinde yaşanan bu durumlar yatırımcı için zaman zaman stres zaman zaman ise mutluluk kaynağı olmaya devam ediyor. Halkbank davası ile ilgili alınan her karar atılan her adım hisse fiyatlarını doğrudan etkilediği gibi yatırımcıları da etkilemeye devam ediyor. Bu sebeple hissenin yatırım profilinde bir değişiklik olabilir. 

Şöyle ki davayı Halkbank kazanacak! Diyen bir yatırımcı grubu hisseye yatırımlar yaparken kazanamayacağını düşünen bir başka grup sadece al sat bölgesi ya da hiç yatırım yapmayabilir. Bu da hissede işlem yapan kişi sayısını, hacmini doğrudan etkileyebilir. Bu gibi durumlar hissenin fiyatlarının kırılım yaşamasına neden olabiliyor bu yüzden Halkbank gibi hisselerde işlem yaparken daha dikkatli olunmalı.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.07
Satış 16.09
Değişim 1.32%
Son Değer 16.09
En yüksek 16.24
En düşük 15.07
Haftalık Değişim 10.3566%
Aylık Değişim 18.6578%
Yıllık Değişim 34.3071%
Etiketler