Bitcoin'de yaşanacak volatiliteye hazır mısınız?

Bitcoin'in önümüzdeki birkaç yıl içinde nereye gideceğini bilmek ister misiniz? Öyleyse haberimizin detayları size çok büyük fikirler verebilir...

Bitcoin'de yaşanacak volatiliteye hazır mısınız?

Ekonomik varlıklar üzerinde yağmur yağdıran ve parıldayan bu ünlü hedge fonlara bir göz atın! Hepsi yakın gelecekte kripto piyasasına bir şekilde katılmak için can atıyor!

Portföylerinin yüzde10'u ve daha fazlası kriptolarda

Intertröst Grubu tarafından 100 hedge fon CFO'su tarafından yakın zamanda yapılan bir anket yapıldı ve en azından önümüzdeki birkaç yıl boyunca her yerde kripto görüyorlar.

Bu nedenle, özellikle The Block tarafından bildirildiği üzere, fonlarının önümüzdeki 5 yıl içinde bir şekilde kripto varlıklarına katılacağına inanan katılımcılar yüzde 98 gibi ezici bir çoğunluğa sahipler.

Ortalama olarak, bu CFO'lar, 2026 yılına kadar kripto para varlıklarının yüzde 7,2'sine sahip olacaklarına inanılıyor. Financial Times'ın belirttiği gibi, bunların yüzde 17'si (çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri merkezli ), varlıklarının yüzde 10'undan fazlasına kriptoda sahip olmayı ciddi olarak düşünüyor.

Intertröst anketinden alıntı bir cümleye de haberimizde yer vermek istiyoruz: Bu, kripto para birimlerinin yıldız performansının ardından geliyor; Bitcoin ve Ethereum gibi; ve kurumsal ve perakende yatırımcıların dijital varlıklara artan ilgisi durmak bir yana çok daha fazla kurumsal yatırımcının ve hedge fonlarının girişi ile birlikte büyük dalgalar oluşturmaya devam edecek.

Yatırımcılar olarak sorulması gerekilen sorulardan biri ve en önemlisi ise şu olmalı...

Hedge fonları cari fiyatlarla satın alacak mı yoksa fiyatların önemli ölçüde düşmesini mi beklemeye çalışacaklar? Ortalama olarak hedge fonları ile birlikte piyasaya girmesi planlanan 300 milyar doların sadece uzun pozisyonlar için gelmeyeceği bir piyasa gerçeği...

Piyasa long pozisyonlarla başlayıp fiyatlamaları yukarı çekmek istenmesi demek BTC, ETH ve XRP gibi major coinlerde geçtiğimiz aylarda oluşan tüm zamanların en yüksek değerleri yeni rekorlara gebe olabilir. Şayet piyasanın hâlâ 2020 Ekim ayına kıyasla çok yukarıda olduğu gerçeğini de hesap edilirse belki de piyasa da açılacak olan birçok short pozisyon ile birlikte kripto paralarda 2020 Ekim öncesi fiyatlara kadar geri çekmek istenilebilir.

Etiketler