Haftalık Kriptolar

Geçen haftanın kripto para piyasası haberlerini kaçırdıysanız çok fazla endişelenmeyin, doğru yere geldiniz. 

Haftalık Kriptolar

Aslında, bu makale aracılığıyla size geçen hafta sektöre hakim olan en büyük trendler hakkında bir brifing vermek istiyoruz.

Genel eğilim: Bitcoin'in karışık performansıyla aşağı çekilen oldukça düşüş eğilimi gösteren bir piyasa

Coinbase'in Nasdaq'taki listelemesinin haftanın yükseliş dalgası geçici görünüyordu. Bir kripto endüstrisinin Apple'dan daha önemli olduğunu gördüğümüzde : dünya borsasındaki en büyük piyasa değeri. Kendi kendimize hiçbir şeyin kripto para birimini durduramayacağını söyledik. 

Bu sadece bir illüzyondu! Nitekim 18 Nisan Pazar gününden bu yana piyasa, ABD Hazinesinin kripto varlıklarının düzenlemesi altında güçlü düzeltmeler yaptığını biliyor.

Düzenleme korkusunun yanı sıra, Bitcoin madenciliğinden sorumlu bilgisayar sunucularının büyük bir kısmının felç olduğu Çin'deki elektrik kesintisi, bu düşüş eğiliminde bir başka faktör olarak değerlendirilebilir.

Geribildirimyuzde 20'den fazla düştüğünü gördü. Ethereum yüzde 4.45 ve XRP yüzde 0.62 düşüş ile izledi. Sadece bu düşüş dalgasından kurtulmuş olan ise Dogecoin'di.

Bitcoin 50.000 doların altına düştü ve ardından altcoinleri düşürüyor . Haftanın başında, Ethereum borsa evrimi yeni bir ATH ile az ya da çok ilginçti, ancak piyasanın düşüş hızına uyması çok uzun sürmeyecekti. Sektöre yön veren Dogecoin de hafta sonu düştü. 

Biden yönetiminin sermaye kazancı vergileri getirme duyurusu hafta sonu kriptoları ağır bir şekilde cezalandırdı. Piyasa değeri 1.750 milyara yükseldi, ancak Coinbase'in piyasaya sürüldüğü gün 2.500 milyardı. 

Sektörün performansının yanı sıra, bu hafta meydana gelen diğer önemli olayları anlatmak önemlidir. Artık Time dergisi aboneleri abonelikleri için kripto para biriminde ödeme yapabilirler. PayPal'ın eşler arası ödeme uygulaması Venmo, kullanıcıların kripto para ile ödeme yapmasına izin verecek.

Ethereum: ATH'den Sonra Akıllı Sözleşmeli Kripto Endüstri Performansına Döndü! 

BTC borsada düşerken, Ethereum yükseliyor ve 22 Nisan'da 2.640 dolarlık yeni bir ATH'ye ulaştı . Birden fazla kişi merak etti: Ethereum, Bitcoin'i tahttan indirmeyi başarır mı? Bir ay önce Bitcoin hakimiyeti yüzde 50 düştü, Satoshi'nin kripto parası sektörün piyasa değerinin yüzde 60'ından fazlasını oluşturuyordu.

Ether'deki artış, NFT'lere değil, aynı zamanda daha iyi performans gösteren diğer altcoinlere de atfedilebilir ve kriptoları Ethereum blok zinciri altında oluşturulur. Ancak hafta sonu Ethereum diğer kripto paralar gibi borsaya düştü. Kapanış 2403 dolardan diğerine 2363 dolara yükseldi ve 2211 dolara düştü. Bununla birlikte, Ether'in düşüşü, Bitcoin'in ve hatta takipçisi Binance Coin'inkinden daha az acımasızdı.

Safemoon: Zaten ayda mısınız?

Dogecoin'den sonra Safemoon hemen hemen herkesin dudaklarında. Kripto para, sektörde ivme kazanmaya devam eden bir kripto trendi olan DeFi'nin bir parçasıdır. Kripto sadece birkaç haftadır piyasada. Zaten aya doğru gidiyor gibi görünüyor. Safemoon, son 30 günde yüzde 6,600 büyüme kaydetti. Bazı uzmanlara göre iyileştirme marjı hala çok geniştir.

Şu anda, Safemoon'un arkasındaki şirket, fungible olmayan tokenlerin (NFT) değişimini kolaylaştırmak için bir değişim yaratmayı planlıyor. Bu değişim yaratma projesi için şimdiden 700.000 Euro'dan fazla para topladı. 

Dogecoin: "Doge'yi kim dışarı çıkardı" Kafesine geri mi döndü?

Doge gerçekten kafesinden çıkmıştı. Hala Elon Musk'tan bir tweet ile itilen kripto, borsada bir hit oldu. Sosyal ağların sevgilisidir. Doge, Dogeday'i yaşamaya bile hazırlamıştı . Nitekim, 19 Nisan günü, kripto, 7 günde yuzde 400 büyüme dahil olmak üzere, ATH'sine 0.40 dolara ulaştı. Bu performans, şirketin ilk 10 piyasa değeri arasına girmesini sağladı. Sektörü sarsan düşüşle karşı karşıya kalan Dogecoin, piyasadaki kazançlarını katlamak için kripto para birimi olduğunu kanıtladı. 

Ne yazık ki, Doge, hafta sonu piyasayı sallayan düşüş dalgası tarafından da geri çekildi. Cuma günü, 0,2485 dolara veya ATH'sinin 15 sentinin altına düştü. O zamandan beri, Dogecoin kafesine geri dönmüş gibi görünüyor, ancak Şubat ayındakinden daha çılgın bir değerleme ile. Makaleyi yazarken, piyasadaki en güçlü 10 kripto arasında 7. sırada yer alıyor.

Etiketler