Günün odağında TCMB Analist Toplantısı ve Almanya sanayi üretimi olacak

TCMB Analist Toplantısı yurt içi piyasaların odağında yer alırken, yurt dışında Almanya sanayi üretim verileri takip edilecek.

Günün odağında TCMB Analist Toplantısı ve Almanya sanayi üretimi olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Analist Toplantısı piyasalar tarafından izlenecek. Almanya sanayi üretimi yurt dışında günün en önemli gündem maddesi olacak.

Yurt içi gündem maddeleri:

12.00 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına katılacak.

10.00 - TÜİK, eylül ayına yönelik finansal yatırım araçlarının getiri oranlarını, Ticaret Bakanlığı ise dördüncü çeyrek için Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarını duyuracak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayınlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eylül ayı için nakit gerçekleşme verileri açıklanacak.

Bir diğer önemli gündem maddesi de TCMB'nin Analist Toplantısı olacak. TCMB, piyasa ile iletişimi daha sağlıklı sağlamak için Analist Toplantıları düzenliyor. Toplantı video konferans yöntemiyle gerçekleşecek.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

Avrupa'da günün en önemli verisi Almanya sanayi üretimi olacak. Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,0 yükselen sanayi üretiminin ağustos ayı rakamları beklenecek. Analistlerin beklentisi yüzde 0,2 oranında düşüş olacağı yönünde.

Avrupa'da açıklanacak diğer veriler arasında İngiltere Halifax konut fiyatları, Fransa dış ticaret ve cari işlemler dengesi, İtalya perakende satışlar ve Euro Bölgesi konut fiyatları yer alıyor.

Challenger işten çıkarmalar, işsizlik başvuruları ve tüketici kredileri, ABD'nin veri takviminde bulunuyor.

Sırbistan ve İsrail merkez bankası kararları da gündem maddeleri içinde yer alıyor.

16.00 - ECB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel ve Philip Lane'in konuşmaları gündemde olacak.

Çin piyasaları "Ulusal Gün" nedeniyle kapalı kalmaya devam ediyor.

Etiketler