Gümüş fiyatları enflasyon endişelerinden pozitif etkilendi

24 doların üzerine çıkan gümüş, diğer değerli metalleri gibi artıda seyrederken 1,5 ayın en yüksek düzeyinden işlem görüyor.

Gümüş fiyatları enflasyon endişelerinden pozitif etkilendi

Gümüş bugün 24 dolar üzerinde 1,5 ayın en yüksek düzeylerinden işlem görüyor. Dün en son 24,22 dolardan işlem gören gümüş, haftanın son gününe yatay seyirle başladı. Asya senasında çok fazla değişim göstermezken Avrupa seansında 24,45 dolara kadar yükseldi.

Yükselişin devam etmesi halinde gümüş için ilk teknik direnç 24,50 dolara işaret ederken ikinci ise 24,61 dolar oldu. Yönün tersine dönmesindeyse takip edilecek ilk teknik destek seviyesi 24,23 doları işaret ediyor.

Son verilere göre gümüşün haftalık kazancı yüzde 4,50'ye, aylık kazancı da yüzde 7,50'ye ulaştı. Yıllık bazda ise yüzde 1,7 geriledi.

Artış, uzun süreli enflasyon küresel ekonomi için bir tehdit oluştururken altın ve diğer değerli metallere iştahın artmasıyla yönlendirildi. Bakır, altın ve platin fiyatları da bugün artarak ilerliyor.

Hali hazırda yüzde 0,50 artış gösteren ons türü altın, 1794 doları test ederken boğalar 1800 dolar eşiğinin kırılmasını bekliyor.

Gümüş, güneş paneli üretimi gibi yeşil teknolojilere küresel geçisin talebi artıracağı beklentileriyle 2021 yılının şubat ayında 30,31 dolara kadar yükselmişti. Fakat sonrasında endüstriyel talepteki azalma ve daha yüksek faiz oranları beklentileriyle değer kaybetti.

Etiketler