Gram Altın 2.000 Lirayı Aşıyor: Yatırımcıların Dikkatini Çeken Gelişme

Ons altın fiyatları son 7 ayın en yüksek seviyesine tırmanırken, ons altın ve dolar/TL paritesindeki artışın etkisiyle gram altın fiyatları tarihi zirvesini gördü ve 1907 liraya ulaşarak 2000 lira sınırına yaklaştı.

Gram Altın 2.000 Lirayı Aşıyor: Yatırımcıların Dikkatini Çeken Gelişme

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine yönelik beklentiler, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşü beraberinde getirerek ons altını 2052 dolara kadar taşıdı. Şu an itibarıyla, ons altın yüzde 0,11'lik bir kazançla 2044 dolarda işlem görüyor.

Altın Gram Fiyatında Tarihi Rekor: 1907 Lira

Ons altın ve dolar/TL'deki artış trendi, altının gram fiyatını 1907 liraya çıkararak tarihi zirvesine taşıdı. Gram altın, şu an itibarıyla yüzde 0,17'lik bir primle 1900 liradan alıcı buluyor.

Altın, Fed'in faiz indirimine yönelik beklentilerle birlikte yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Ons altındaki yükseliş trendi, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki kayıplarla destekleniyor.

Bu gelişmeler, altın piyasasında güçlü bir talebi beraberinde getirirken, yatırımcılar geleceğe dair belirsizliklerle altına olan güvenlerini artırıyorlar.

Etiketler