Google, iklim değişikliği reklamları hakkında karara vardı

Google, iklim değişikliği hakkında yanlış bilgileri destekleyen ya da bu tür içerikleri para kazanmak için kullanan dijital reklamlara karşı önlem alıyor.

Google, iklim değişikliği reklamları hakkında karara vardı

Google, iklim değişikliğini inkar edenlerin gelirlerini sınırlamak ve platformlarında yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla iklim değişikliğini inkar eden reklamları kaldırma kararı aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, bu yeni politikanın geçtiğimiz hafta aşıyla ilgili yanlış bilgilere kapsamlı yasak getirildiğini bildiren YouTube için de geçerli olacağı aktarıldı.

Açıklamada, günden güne artan sayıda reklam ve yayıncı ortağının iklim değişikliğiyle ilgili yanlış iddiaları destekleyen ya da beraber yayınlayan reklamlarla ilgili endişelerini dile getirdikleri belirtilerek, ''Reklam verenler, reklamlarının bu tarz içeriklerin yanında görünmesini istemiyor.'' ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca YouTube'daki yayıncı ve içerik yaratıcıların da bu iddiaları tanıtan reklamların sayfalarında ya da videolarında görünmesini istemedikleri belirtildi.

Açıklamada kısıtlamaların, iklim değişikliğinin varlığı ve sebepleri konusunda bilimsel fikir birliğine aykırı olan reklam içeriklerini ve bu içerikten para kazanmayı yasaklayacağı aktarıldı.

Google, yayıncılar ve YouTube içerik oluşturucuları için kasım ayında, reklam verenler için de aralık ayında yürürlüğe girecek politikayı uygulamak için hem otomatik araçları hem de gerçek kişilerden oluşan inceleme uzmanlarını kullanacak.

"İklim politikası" ya da "iklim değişikliğinin değişen etkileri hakkında kamuya açık tartışmalar" gibi diğer konulara yönelik olan içeriklerde reklamlara izin verilmeye devam edilecek.

Etiketler