Financial Times: TCMB Başkanında değişiklik söylentisi Türk Lirasını salladı

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun işten çıkarılacağına yönelik iddialarla beraber Türk Lirasını 'salladığı' yönünde bir yazı paylaştı.

Financial Times: TCMB Başkanında değişiklik söylentisi Türk Lirasını salladı

Financial Times'ta 'TCMB Başkanının işten çıkarılacağı söylentisi Türk Lirasını salladı' başlığıyla yayınlanan bir yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç yıl içerisinde dördüncü kez Merkez Bankası Başkanında değişikliğe gideceği iddialarından sonra Türk Lirasının Cuma günü bir kez daha rekor düşüş düzeylere gerilediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklediği faiz indirimlerinin geçen aya kadar yapılmamış olmasından ötürü hayal kırıklığı yaşadığı, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na güvenini kaybettiğine ilişkin Reuters'ın yayınladığı haberi hatırlatan Financial Times, ABD Dolarına karşı Türk Lirasının yüzde 1 oranında değer kaybettiğini ve Dolar/TL paritesinin 8.97'lere yükseldiğini vurguladı.

Reuters'a bilgi veren üç kaynaktan ikisi, daha kısa vadede daha düşük enflasyon ve daha düşük faiz politikası uygulanabileceğinin Erdoğan'a geçmişte söylendiğini fakat gerçekleşmenin eylül ayından itibaren buna yakın bile olmadığına dikkat çekmişti.

Haberde aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, söz konusu iddiaları yalanladığı da belirtildi.

Financial Times öte yandan, bazı analistlerin son haftalarda Kavcıoğlu'nun yerine eski bir Merkez Bankası görevlisi olan ve geçen mayıs ayında Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Semih Tümen'in atanabileceği iddialarını öne sürdüklerini kaydetti.

Etiketler