Google, CME Group'a 1 milyar dolar yatırım yapıyor

Google, dünyanın en büyük opsiyon ve vadeli işlem borsası olan CME Group'a bir milyar ABD doları yatırım yapıyor.

Google, CME Group'a 1 milyar dolar yatırım yapıyor

Bulut sağlayıcılarının düellosunda Google, uzun süredir Amazon, Microsoft ve Alibaba'nın arkasında dördüncü sırada yer alıyor. Yeni bir ortaklık bunu değiştirebilir. Haber portalı Reuters'in haberine göre Silikon Vadisi merkezli teknoloji devi, dünyaca ünlü Chicago Ticaret Borsası (CME) Grubu ile milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

Chicago Ticaret Borsası dünyanın en büyük opsiyon ve vadeli işlem borsasıdır ve kurumsal müşterilere çok sayıda pazara erişim sunar. Örneğin, ham petrol veya altın gibi emtiaların yanı sıra Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri de CME'de alınıp satılabilir.

Google, CME'ye yüz yılı aşkın bir süredir borsanın en önemli ticaret sistemlerini Google bulutuna yaptırmasını sağlayan bir hizmet sunmak istiyor.

CME Group'un borsada yaklaşık 80 milyar ABD doları piyasa değeri vardır. Böyle bir ortakla Google Cloud, yüzde 6,1'lik pazar payını önemli ölçüde artırabilir. CME, her gün gelecekte Google Cloud'dan geçebilecek milyarlarca doları işliyor.

Kripto alanında, CME, yatırımcıların 2017'den beri Bitcoin vadeli işlemlerini ticaret edebildiği ilk ABD borsası olarak biliniyor. Ek olarak, CME'de yakın zamanda vadeli işlemlere dayalı bir Bitcoin ETF başlatıldı. Bu ETF'ye olan talep sadece birkaç gün içinde tavan yaptı.

Google neden CME'ye yatırım yapıyor?

Arama motoru devi Google, yaptığı yatırımla CME Group'u devralmıyor. Bunun yerine teknoloji devi, CME'nin hala bağımsız hareket etmesine ve yapmasına izin verildiğini vurguladı. Milyar dolarlık yatırımla şirket, şirketin yönetim kurulunda bir koltuk elde etmiyor ve dolayısıyla operasyonel gücü yok. Bu nedenle CME, yeni edindiği sermayeyi, finans şirketinin ilerletmek istediği gelişmeler için kendi takdirine bağlı olarak kullanabilir.

Google Cloud Başkan Yardımcısı Philip Moyer'e göre yatırım, Google'ın işbirliğinin uzun vadeli başarısına yatırım yapmak istediğini göstermekle ilgili. Şu anda hala çok fazla belirsizlik olsa bile, Google Cloud'a yapılan yatırım, potansiyel olarak büyük, yeni bir iş alanı açabilir.

Buna ek olarak, CME, Google'a kurumsal kripto ticareti altyapısına yatırım yapabileceği bir araç sağlıyor, önümüzdeki yıllarda hala çok fazla büyüme potansiyeline sahip olabilecek bir pazar.

Etiketler