Goldman Sachs'a göre altın ve bakırdaki satışta aşırıya kaçıldı

Goldman Sachs, altın ve bakır fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandığını fakat bu düşüşte aşırıya kaçıldığını düşündüklerini açıkladı.

Goldman Sachs'a göre altın ve bakırdaki satışta aşırıya kaçıldı

Goldman Sachs, geçen hafta gerçekleşen FOMC toplantısının ardından altın ve bakır fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandığını fakat bu düşüşte aşırıya kaçıldığını düşündüklerini açıkladı.

Finansal piyasalarda fiyatların, reel getirilerde yükselişe ve piyasa bazlı enflasyon bekleyişlerinde düşüşe göre hareket ettiğini fakat altın ve bakırın FOMC toplantısından beri diğer finansal ürünlerden ayrıştıklarını söyleyen Goldman Sachs analistleri, altın fiyatının 16 Haziran tarihinden bu yana yüzde 4,5 ve bakır fiyatının yüzde 4 oranında gerilediğinin altını çizdi.

Goldman Sachs stratejisti Christiane Meller-Glissmann tarafından hazırlanan raporda, ''Altın ve bakır, Çin hükümetinin müdahalesinden kaynaklı olarak sert bir şekilde satıldı.'' dedi.

Çin hükümeti, geçen hafta Fed toplantısından önce yaptığı açıklamada, bakır rezervlerinin bir kısmını elden çıkaracağını belirtmişti.

Etiketler