Goldman Sachs ve Galaxy Digital'den sürpriz ortaklık!

Goldman Sachs, CME Group'un Bitcoin vadeli işlemleri için Galaxy Digital ile ortaklık kararı aldı.

Goldman Sachs ve Galaxy Digital'den sürpriz ortaklık!

Goldman Sachs, CME Group'un Bitcoin vadeli işlemleri için Galaxy Digital ile ortaklık kararı aldı. CNBC'de yer alan habere göre, Mike Novogratz'ın kripto para şirketi, bankanın likidite sağlayıcısı olacak.

Bilindiği üzere banka, kripto para birimi alım satım masasını mart ayında tekrar başlatmıştı. Bu ayın başlarında Ethereum alım satımı ile hizmeti genişleteceğini açıkladı. Bankanın Asya - Pasifik dijital varlıklar başkanı Max Minton, kurumun müşteri talebine cevap verdiğini belirterek şunları söyledi: 

''Hedefimiz, müşterilerimizi en iyi uygulama fiyatlandırmasıyla donatmak ve ticaret yapmak istedikleri varlıklara güvenli erişim sağlamaktır. 2021 yılında buna artık kripto paralar da dahil olmak üzere çeşitli likidite mekanlarına ve kripto para ekosistemini kapsayan farklılaştırılmış türde yeteneklere sahip bir ortak bulduğumuz için mutluyuz.''

Novogratz'ın kariyerine 1989 yılında Goldman Sachs'ta başladığını belirtmek gerekir. Bu da böyle bir ortaklığı milyarder için oldukça akıllıca bir adım haline getiriyor.

Goldman Sachs'taki herkesin Bitcoin konusunda pek açık görüşlü olmadığını da söylemek gerekir. Özel servet yönetimi kolu kısa bir zaman önce, kripto paraların uygulanabilir bir yatırım olmadığını savunan bir araştırma notu paylaşmıştı.

Etiketler