Goldman Sachs, Fed'in faiz artışına yönelik beklentisini öne çekti

Goldman Sachs ekonomistleri Amerikan Merkez Bankasının (Fed) 2022 yılının temmuz ayında faizi artıracağını öngördü. Kurum ekonomistlerinin önceki beklentileri Fed'in 2023 yılında faiz artışına gitmesi yönündeydi.

Goldman Sachs, Fed'in faiz artışına yönelik beklentisini öne çekti

ABD'de enflasyonun seyri kurumların para politikasına yönelik tahminlerinde revizyonlara sebep oluyor.

Goldman Sachs ekonomistleri enflasyon sebebiyle Fed'in faizi 2022 yılının temmuz ayında artıracağını tahmin etti. Goldman Sachs ekonomistlerinin önceki beklentisi faizin 2023 yılında artırılacağı yönündeydi.

Kurum ekonomistleri müşterilere ilettikleri notta varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin programın bitmesinden sonra Fed'in politika faizini artıracağını aktardı. Ekonomistler ikinci faiz artışı için 2022 yılının kasım ayını öngörürken, bu faiz artışlarını takiben bir yıllık sürede Fed'den iki faiz artımı daha gelmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Powell'ın son enflasyon yorumu dikkat çekmişti

Daha önce enflasyonun geçici olduğunu söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada enflasyona yönelik tonunu değiştirdiği görüldü.

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının tahvil alımlarını yakın bir zamanda azaltmaya başlayacağını fakat faiz artırımı konusunda sabırlı davranmaya devam edeceğini belirterek, ısrarla yüksek seyreden enflasyona yönelik endişelerini daha yüksek bir tonda dile getirdi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, fiyat artışlarının 2022 yılının ilk yarısı boyunca yüksek kalmasını beklediğini fakat ABD'nin enflasyonun kontrolünü kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu yolundaki eleştirileri kabul etmediğini aktardı.

Etiketler