Globe CEO’su James West: Nasdaq’tan 5 kat hızlıyız

Globe CEO’su James West: Nasdaq’tan 5 kat hızlıyız

Globe CEO’su James West: Nasdaq’tan 5 kat hızlıyız

Yakın zamanda bütünüyle kullanıma açılacak olan kripto türev platformu Globe’un CEO’su James West, sorularımızı yanıtlandırdı.

West ile Globe’u, platformun token’ı GDT’yi ve önemli bir kripto para pazarı olarak Türkiye’yi konuştuk.

Bize biraz kendinizden ve kripto paralarla nasıl tanıştığınızdan bahseder misiniz? Ayrıca Globe’un misyonunu ve amaçlarını nasıl açıklarsınız?

Ben Globe CEO’su James. İngiltere Cambridge’de büyüdüm ve burada bulunan üniversitede soyut matematik üzerine eğitim aldım (Langlands programı).

Daha sonra Londra’ya taşındım ve istatistik ve otomatik öğrenme üzerine doktora yaptım. 1-2 senelik sürecin ardından finans dünyasında çalışmak için akademiyi bıraktım. Quant ekibindeki serbest fon üzerine çalışmamdan birkaç yıl sonra ise kripto trade ve piyasa yapıcılığın serbest fon ile alakalı olan her şeyden çok daha büyük fırsatlar içerdiğini fark ettim.

Trader’lar için gerekli olan her şeyin olduğu bir borsa oluşturmak için, üniversiteden bir arkadaşımla birlikte Globe’u kurduk. Ekibimizin diğer kısmı ise Hindistan, Tayland, Çin, Avrupa ve Güney ABD gibi pek çok bölgeye yayılıyor.

Ekibimizin mühendislik tarafı ise geçmişte bankalar veya yüksek derecede trade şirketlerinde çalışmış olan borsa mühendisliği tarafından geliyor. Topluluğumuz ise kripto para evreninin ilk günlerine kadar uzanan üyelere sahip…

Globe, VIX vadelileri gibi pek çok yeni ürüne öncülük yapan ve GDT adında kendi token’ı olan bir türev borsasıdır. Piyasa aşırı volatil hale geldiği zaman, devamlı vadeliler için hem güvenli hem de çok daha iyi bir trade sağlamaktayız.

“Nasdaq’tan 5 kat hızlıyız”


Bugün borsa kullanıcılarının karşılaştığı en büyük problemlerden biri borsaların fiyatlardaki sert hareketler sırasında kilitlenmeleri. Globe, bu manada kullanıcılara ne vadediyor?

Borsalar düzenli ilaçlanma sizin onlara en çok ihtiyacınız olan dönemde işlevsiz hale geliyorlar. Sorun yaşıyorlar. Birbirleriyle eşleşen motorlar alışılmış finansın küçük olarak gördüğü sorunlar tarafından bozuluyor. Biz Globe’u, alışılmış finans ve kriptonun birbirleriyle buluşacağı bir geleceğe bakarak, daha fazla ölçeklenme ve kapasite sunmak için kurduk.

Borsayı ihtiyaç duyulduğu anda çalışır halde tutmak için, yüksek frekanslı trade yerleri ve önde gelen alışılmış borsalardan en iyi çözüm merkezli fikirleri aldık. Bunları, trade piyasa verileri saniyede 10 000 000 rakamını geçtiği zaman bulut vasıtası ile gönderme ya da dünyanın farklı bölgelerinden hızlı biçimde emir alabilme fonksiyonları gibi kendi inovasyonlarımızla birleştirdik.

Şu anda kendimizi Nasdaq’tan 5 kat hızlı olma, saniyede 15 000 000 dolayında mesaj gönderme ve eş zamanlı olarak 100 binden fazla API bağlantısı (Bitmex’in 5 katı) yapabilme kapasitesinde görüyoruz ki bu da bizi bir sonraki boğa koşusunu sorusuz geçirebileceğimiz bir pozisyona sokuyor. İptallerin çalışmadığı veya tek çeşit emrin kabul edildiği son sefer bizler için hiç de eğlenceli değildi.

Etiketler