Girişim Elektrik halka arz oluyor

Girişim Elektrik'in harka arz için yaptığı izahname başvurusu SPK tarafından onaylandı.

Girişim Elektrik halka arz oluyor

Girişim Elektrik Sanati Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının halka arzı için yapılan izahname başvurusu Semaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.

60 ülkede enerji santralleri ve çeşitli teknik projeler uygulayan, global piyasalarda faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden biri olan Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. halka arz oluyor.

Girişim Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Behiç Harmanlı, ‘’Şirketimiz, 7 ülkeye yayılmış ofis ve fabrikalarıyla mühendislik, üretim, tedarik gücü ve smart çözümleri içerisinde barındıran AR-GE merkezi ile anahtar teslim olarak tamamlanmış binlerce MW enerji santrali, tasarlanan, uygulanan, teslim edilen çok sayıda farklı tesis, sistem ve proje ile başarısını tüm dünyaya ispatlamış bir konumdadır. Şimdi de halka arz sürecimiz tamamlanarak talep toplama tarihlerimiz kesinleşti. 11-12-13 Ağustos tarihlerinde talep toplayacağız.’’ şeklinde konuştu.

1 TL nominal değerli hisse için 17 TL fiyattan sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle 11-12-13 Ağustos 2021 tarihlerinde talep toplanacak olan halka arzda, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 27 milyon TL nominal değerli payın satılması hedefleniyor. Fazla talep gelmesi durumunda şirketin mevcut ortaklarına ait 2 milyon TL nominal değerli paylar da halka arza konu olacak. Buna göre toplam halka arz büyüklüğünün en satış hariç 459 milyon TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Halka arz edilen payların yüzde 30'unun yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 35'inin yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 35'inin yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildiği belirtildi.

Etiketler