Getir, İspanyol teslimat uygulaması BLOK'u satın aldı

Getir, İspanyol hızlı market teslimat uygulaması BLOK'u satın aldı...

Getir, İspanyol teslimat uygulaması BLOK'u satın aldı

Getir, hızlı market teslimatı sektöründe faaliyet gösteren BLOK uygulamasının tamamını satın alarak Barcelona, Madrid ve Milano'da kendi simiyle hizmet vermeye başlayacak.

Dünyada bir ilki 2015 yılında Türkiye'de başlatarak ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılara ulaştıran Getir, ilk kez bir şirket satın alımı gerçekleştirerek Avrupa pazarındaki konumunu kuvvetlendirdi.

Bu yıl içinde Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'de faaliyete geçen Getir, global genişleme hedefine paralel olarak Güney Avrupa pazarında faaliyetlerini sürdüren BLOK'un tamamını satın aldı.

BLOK'un Barcelona, Madrid ve Milano'da devam etmekte olan hizmeti artık Getir ismiyle sürdürecek. BLOK'un gerekli çalışmaları bitirip faaliyete geçmeye hazır hale Roma ve Lizbon operasyonları Getir markası ile gelecek günlerde kullanıma açılacak. Böylelikle Getir, Avrupa'da hizmet verdiği ülke sayısını 7'ye çıkarak, Türkiye ile beraber toplamda 8 ülkede faaliyet gösterecek.

Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz

Geçen haftalarda tamamlanan dördüncü yatırım turunda aldığı 555 milyon dolar tutarındaki yeni yatırımla birlikte 7.5 milyar dolar değerlemeyi aşan Getir'in kurucusu Nazım Salur, şu açıklamaları yaptı:

''Öncüsü olduğumuz sektörün büyümesi ve güçlenmesi için yeni iş birliklerini değerlendirmeye gayret ediyoruz. Sektöre giriş yaptıktan sonra kısa zamanda büyük başarılar elde eden, aynı zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduğuna inandığımız BLOK uygulamasını bünyemize kattık. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'den sonra şimdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz. BLOK'un yereldeki başarısı sayesinde bölgedeki en iyi hizmeti veren şirket olacağımıza inancımız tam.''

Etiketler